::estonian drum'n'bass forum:: ::estonian drum'n'bass forum:: > ::estonian forum:: > Jutunurk > Artiklid meedias, kommentaarid
Pages (103): « First ... « 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » ... Last »    
Author
Thread    Post A Reply
Taurus
25/02/2008 20:18

just sellist suhtumist jääb meil väga vajaka
Katzy üle kohe väga hea meel!
Edit/Delete Message Reply w/Quote
ELECTRICO
25/02/2008 20:21

Ma ei viitsi ennast juba tükk aega sellega närvi ajada, et eestlased sellised kuradi sitakotid on, kes oma kodumaad ei austa ega armasta. Kahjuks on sellised sittureid väga palju, aga minu silm ei pane neid tähelegi enam, vaatan neist üle, nad on tühi koht minu jaoks.
unkind
25/02/2008 20:25

mida sa selle "kes oma kodumaad ei austa ega armasta" all täpselt silma pead?
ELECTRICO
25/02/2008 20:30

Enamikku Eesti noortest, kellel ei ole patriotismipisikut hinges.
unkind
25/02/2008 20:34

patriotismipisikut sa tõlgendad kuidas?
ELECTRICO
25/02/2008 20:39

Patriotismipisiku all mõtlen ma seda, et minu arust on normaalne (eriti veel sellise ajalooga, kus on tulnud väga palju oma iseseisvuse pärast muretseda) kui INIMENE ARMASTAB OMA KODUMAAD, TUNNEB UHKUST VÕITUDE ÜLE, POETAB KURBUSEPISARA, KUI LAHKUB MEIE SEAST MÕNI SUURKUJU, TUNNEB KAASA, ELAB OMA RIIGIGA KOOS SÜDAMES, MURETSEB RIIGI KÄEKÄIGU PÄRAST. MA EI HÄBENE SEDA ÖELDA, ET MINA NUTAN SIIS, KUI KÄIN VAATAMAS MÕNDA VÄGA HEAD RAHVULIKKU ETENDUST, NÄEN KAUNISTE ÕHTUTÄHTEDE VALGEL UHKELT LEHVIMAS EESTI LIPPU VÕI KUULAN MEIE PERE SULEST TULNUD LAULVA REVOLUTSIOONI LAULE!!! Läksin praegu võibolla liiga patrootlikuks, aga mis kõige hullem - EESTIS OLEKS SE NAGU HÄBIASI - NII KUI SA VÄHEGI HÄÄLT TÕSTAD, KUI PALJU SA KODUMAAST HOOLID, NIMETATAKSE KOHE MARURAHVUSLASEKS JA VAADATAKSE KÕÕRDI.
OLEN RÄÄKINUD.
unkind
25/02/2008 20:53

okei selge, mina isiklikult ennast mingiks raskeks patriodiks nimetada siis ei saa, sest ma ei ole seda lihtsalt. jep, ma olen rahvuselt eestlane ja selleks ma jään kuni surmani and thats it, mingit häbi ega uhkust just otseselt ei tunne nyyd sellepärast, pean ennast rohkem maailmakodanikuks. ning olen ennem slava marki väljaütlemisega päri, et liiast mõelda "rahvusest" on veits arengut pärssiv või nii. muidugi tunnen ma huvi mis mu ümber ja mis siin riigis toimub, see selleks. mina võtan inimesi nende tegude ja sõnade järgi, pole vahet mis värvi või mis rahvusest keegi on, peaasi et ta halb inimene ei ole.
Side Note
25/02/2008 20:55

ELECTRICO:
Patriotismipisiku all mõtlen ma seda, et minu arust on normaalne (eriti veel sellise ajalooga, kus on tulnud väga palju oma iseseisvuse pärast muretseda) kui INIMENE ARMASTAB OMA KODUMAAD, TUNNEB UHKUST VÕITUDE ÜLE, POETAB KURBUSEPISARA, KUI LAHKUB MEIE SEAST MÕNI SUURKUJU, TUNNEB KAASA, ELAB OMA RIIGIGA KOOS SÜDAMES, MURETSEB RIIGI KÄEKÄIGU PÄRAST. MA EI HÄBENE SEDA ÖELDA, ET MINA NUTAN SIIS, KUI KÄIN VAATAMAS MÕNDA VÄGA HEAD RAHVULIKKU ETENDUST, NÄEN KAUNISTE ÕHTUTÄHTEDE VALGEL UHKELT LEHVIMAS EESTI LIPPU VÕI KUULAN MEIE PERE SULEST TULNUD LAULVA REVOLUTSIOONI LAULE!!! Läksin praegu võibolla liiga patrootlikuks, aga mis kõige hullem - EESTIS OLEKS SE NAGU HÄBIASI - NII KUI SA VÄHEGI HÄÄLT TÕSTAD, KUI PALJU SA KODUMAAST HOOLID, NIMETATAKSE KOHE MARURAHVUSLASEKS JA VAADATAKSE KÕÕRDI.
OLEN RÄÄKINUD.

njaa...mu vanem vennas on taolise mõttelaadiga ka (ajalugu ja eestlus ja kõik see nr.1) .Mina mõistan ka ,aga võta või kirves ,aga ei tunne neid asju Eesti (ega muu riigi) vastu nii suuresti - olen vist ka üks neist mitte-patriootlikest tänapäeva "noortest pudulojustest"...a ple midagi teha ,juu siis pole kodust ja koolist piisavalt sügavat süsti saanud ,samas pole ka põhjust miks ei peaks seda tunnet olema -lihtsalt pole -minu seiskukoht ehk oleks ala "kõik riigid ,kontinendid ja rahvused on võrdsed ning oma piiride eest seisnud ja seisavad edasi kui vaja ,globaalselt on iga indiviid samast algest - ka aborigeen banaani ääres nina sügamas ja sakslane õlleschlaagreid laulmas" :) eks lööge risti
Side Note
25/02/2008 20:57

unkind:
okei selge, mina isiklikult ennast mingiks raskeks patriodiks nimetada siis ei saa, sest ma ei ole seda lihtsalt. jep, ma olen rahvuselt eestlane ja selleks ma jään kuni surmani and thats it, mingit häbi ega uhkust just otseselt ei tunne nyyd sellepärast, pean ennast rohkem maailmakodanikuks. ning olen ennem slava marki väljaütlemisega päri, et liiast mõelda "rahvusest" on veits arengut pärssiv või nii. muidugi tunnen ma huvi mis mu ümber ja mis siin riigis toimub, see selleks. mina võtan inimesi nende tegude ja sõnade järgi, pole vahet mis värvi või mis rahvusest keegi on, peaasi et ta halb inimene ei ole.

jep
ELECTRICO
25/02/2008 20:59

Inimesed on erinevad ja mulle meeldib see, et sa ütled välja, mis sa arvad. Teed seda rahulikult - ütled lihtsalt, et su südamest on üks sopp puudu. Aga ma ei salli lihtsalt neid kodanikke, kes lambist ütlevad mingeid sloganeid välja, et "mul pohhui Eestist" ja "eestlased õppigu vene keel selgeks, siis on kergem perse pugeda". See on lihtsalt labiilne minumeelest ja vastan neile sama madalalt arengutasemelt, ehk - "KÄIGE VITTU"
teadkyllkes
25/02/2008 21:00

unkind:

+1
Taurus
25/02/2008 21:01

ma olen ka täpselt sama meelt undiga
ELECTRICO
25/02/2008 21:10

Side Note:
njaa...mu vanem vennas on taolise mõttelaadiga ka (ajalugu ja eestlus ja kõik see nr.1) .Mina mõistan ka ,aga võta või kirves ,aga ei tunne neid asju Eesti (ega muu riigi) vastu nii suuresti - olen vist ka üks neist mitte-patriootlikest tänapäeva "noortest pudulojustest"...a ple midagi teha ,juu siis pole kodust ja koolist piisavalt sügavat süsti saanud ,samas pole ka põhjust miks ei peaks seda tunnet olema -lihtsalt pole -minu seiskukoht ehk oleks ala "kõik riigid ,kontinendid ja rahvused on võrdsed ning oma piiride eest seisnud ja seisavad edasi kui vaja ,globaalselt on iga indiviid samast algest - ka aborigeen banaani ääres nina sügamas ja sakslane õlleschlaagreid laulmas" :) eks lööge risti

Selles suhtes on sul õigus, et paljugi on koduses kasvatuses. Minu jaoks on kangelased need, kes jäid eestlasteks, mitte ei hakanud punasteks. See oli väga raske valik ja selle tegid inimesed, kes tõesti südamest olid eestlased. Kui sulle anti valida, kas soe koht parteis või jääda eestlaseks, siis need inimesed, kes jäid iseendaks raske elu kiuste, on minu jaoks väga suured inimesed. Nad on nagu loomeinimesed, kes virelevad pigem vaesuses, kui rikuvad on põhimõtteid ja vaateid.
Ma olen saanud nii patriootliku kasvatuse, kui vähegi võimalik. Mu vana-vanaisa oli Esimese Maailmasõja ja Vabadussõja veteran, sai presidendilt (tollal vist riigivanemalt) ordeni. Mu vanaisa oli metsavend, Vabadussõja aegsed raamatud olid ka keelatud ajal kodus vabalt riiulis, sealt sai mu isa selle kasvatuse. Vanaisale on samuti Lennart ordeni andnud. Isa oli mul täpselt nagu mina. Noorena kakles koolis, laamendas enda põhimõtete eest. Aga rumal ta ei ole kunagi olnud. Pioneerirätikut kunagi kaela ei pannud, kandis selle asemel ilusat ja soliidset kikilipsu. Siis tuli Laulev Revolutsioon, mil mina olin kahe aastane ja kuulsin, kuidas terve Eesti laulab minu isa kirjutatud laule "Eestlane olen ja eestlaseks jään" See tekitas minus tohutult uhke tunde. Ka tema on Lennartilt ordeni saanud ja mina olen järgmine. Ju siis on nii, et see pisik ühel lihtsalt on ja teisel ei ole. Kõige rohkem häirib mind see, et rahvuslust peetakse Eestis tabuks, kuna mingid trendipeded on loonud malli, et kõik rahvuslased on lollid Jüri Böhmid, kellele meeldib neegreid kividega loopida. Mina oma kogemustest tunnen rahvuslasi, kes kuuluvad Eesti haritlaskonna tippu ja on ühed kõige targemad inimesed, kellega ma elu sees üldse suhelnud olen.
ELECTRICO
25/02/2008 21:13

Pealegi lükkaks ümber selle väite, et paljud riigid on oma piiride eest seisnud. Pole nad mitte midagi! Palju kergemini on läinud. See näitab juba seda, kui populaarne on Eestis vabariigi sünnipäeva tähistamine. Uurige, mitmes riigis sellist asja üldse tähistatakse, väga vähestes! Näiteks Hollandis on kõige tähtsam päev aastas kuninganna sünnipäev ja kusjuures mitte praeguse, vaid ta ema ning Inglismaal on enamik riigipühasid seotud katoliku kirikuga.
Katzy
25/02/2008 21:23

:O:O kes neist siis? Mattiisen,Leesment, Hermann?
Katzy
25/02/2008 21:25

pfffffffffffffffff...loll küsimus... ma alles nüüd panin su näo ja nime kokku:D d00h blon hetk
ELECTRICO
25/02/2008 21:30

Heh ;)
Side Note
25/02/2008 21:32

ELECTRICO:
Pealegi lükkaks ümber selle väite, et paljud riigid on oma piiride eest seisnud. Pole nad mitte midagi! Palju kergemini on läinud. See näitab juba seda, kui populaarne on Eestis vabariigi sünnipäeva tähistamine. Uurige, mitmes riigis sellist asja üldse tähistatakse, väga vähestes! Näiteks Hollandis on kõige tähtsam päev aastas kuninganna sünnipäev ja kusjuures mitte praeguse, vaid ta ema ning Inglismaal on enamik riigipühasid seotud katoliku kirikuga.

õigus sul on ,liiderdasin sõnadega natuke. Pidasin silmas üldisi `piiride tõmbamisi` kogu maamuna kaardil riikide vahel läbi ajaloo ja üldistavalt ,et kõik ihkavad vabadust ja siiski enamjaolt maailmast domineerib ühiskonniti kollektivistlik hoiak. Eesti on kindlasti oma vabariikluse saavutamisega selles suhtes esirinnas ka muidugi.
unkind
25/02/2008 21:53

ses suhtes ma olen 100% ühte meelt sinuga electrico, et see on au asi jääd iseendaks olenemata olukorrast, olla aus nii enda kui teiste vastu, mitte ei lömita kellegi ees palukeste saamiseks. ja sellised väljaütlesmised a'la "pohhui eestist jne", hmm tegemist peab olema vist mingi uuema põlvkonnaga vist. kohati linnapilti vaadates tuleb okse maik suhu, noortel puudu igasugune eetika ja moraal, noored kaugenevad oma juurtest, unustades kes nad tegelikult on.
ELECTRICO
25/02/2008 21:57

Täiesti õige, aitäh!
unkind
25/02/2008 21:58

tänapäeva materalismi ajastul see vist ei olegi nii elementaarne.
"surres võidab see kellel on kõige rohkem asju"
fooptool
25/02/2008 23:33

hehe...electrico..tunnen end natuke nüüd puudutatuna et
vene keele selgeks õppimine on perse pugemine..kui see minu kohta käis...ja vittu ma selle eest kai lähe...
ses mõttes et respect...eestlane on ikka sitaks sitke...võitles oma vabaduse välja..küll raius mõõgaga, küll lasi püssi ja lõpuks vapsee...keegi vist rsk ple end vabaks laulnud-ma seda mainisin enne ka...aga just ülipatriootlik olemine minu arust natuke piirab tolerantsust...ses mõttes et meil ikkagi oleks kõigil lihtsam kui me pleks teineteise suhtes umbkeelsed...nagu null ütli et jube nõme ja nahhaalne on kui ikka nina all räägitakse taga kedagi...ja rsk tai saa aru...perse mai poeks ka...ütlen ausalt...eriti lehti ei loe..väga harva ja eriti ei huvitu mis toimub siin..vahel ikka tundub et eesti paras banaanivabariik/kui rääkida poliitikast jms...aga kunagi ei ütleks et pohhui eestist...mulle meeldib siin olla...aga eelkõige sellepärast,et eesti on litsalt ilus koht...eriti suvel...mulle meeldib...mitte sellepärast et oleksin patrioot..ja lipp rsk on meil ka ilus, ja eesti keel on ilus...aga vene keel ka kõlab hästi ja on vaheldusrikas ja uvitav..kuigi raske..inglise keel mitte...keeli ei pea teadma et perse pugeda vaid et end arendada ja saaks ka suhelda...ja rsk püüa venelasele selgeks teha miks eestit nii väga armastad ja patrioot oled kui vene keelt ei oska...tai saagi sinust lõpuni aru...mudugi ma tean vene keelt kuna kasvasin sellises perekonnas kus eesti ja vene keel...aga kumbki vanematest tglt vene raffusest pld...mai saagi kahjuks öölda et olen eestlane...sest ma ikka krants mis krants..aga eesti kodanik ja ei häbene...lehti loen pigem igavusest kui huvist mis toimub...vbolla see ple nii hea...võiks ju rohkem huvi tunda..aga eks mul natuke teised huvid...no tra see ple mingi eesti patrioot v kesiganes kes neegrit kividega loobib..see on debiilne inimene muud midagi...
muideks parim linn maailmas asub eestis...see on tartu =)
jaa..need kes läksid parteisse olgu siis olukorra sunnil v misiganes...ei ole neist kahju üldse...
tean et minu vanemad ja vanavanemad...vähemalt eesti poolt olid ikka eestlased...kuigi jah nagu juba ütlesin siis tglt vast seda puhast eestlast enam ple ammu...
imelik on see et nüüd kus me vabad oleme siis rsk müüme end ise maha..no tra küll kuhu see kõlbab...ja nii see ju üldiselt on ka...olgu neid patrioote ja rahvuslasi nii palju kui tahes..riiki juhivad ikka mehed kellel on palju jakobsoni ja nemadnd küll ei hooli eriti sellest...mõned erandid siis vbolla ainult...jah...ned bomberites kiilakad ei ole mingid raffuslased...vittu nad ei tia sittagi eesti ajaloost jne jne..fakin 8 klassi haridust...
rääkides veel keelte äraõppimisest siis mainisin ikkagi eesotsas et venelased kes siin elavad õppigu eesti keel ära...ja teisena oli see vastupidine..ja rsk mulle kai meeldi kui tulevad ja vittu nõuavad et oskaksin vene keelt töö juures vms...et neile ei kõlba eesti keel...saadan ka putsi...

täpselt..eestlane olla on uhke ja hää..aga tahan ikkagi veel kord öelda et liiale ei tasu minna patriotismiga..tolerantsus ja armastus kõigi inimeste vastu peab olema 1moodi...no matter the color the tongue etc.
pikemas perpektiivis ju kui me suhtume teistesse hästi siis nad lõpuks märkavad ja suhtuvad ka meisse hästi...onju nii

jaa muideks mul on teatud põhimõtted mis mu elu on raskemaks teind puberteedist peale..lausa tagakiusamist olen tunda saanud...harjub ära...nüüd ple ka nii raske sest minu "eripära" ple nii eriline vbolla...ja ma olen leidnud tee kuidas ise hakkama saada..sest on vaja ise..muud moodi ei saa...ja vahel raske ikka...aga need põhimõtted ple seotud raffuslusega..

mnjaa...materialism...me ei võta ju surres endaga seda kraami kaasa...natuke mõttetu on see redeliastmel upitamine jne jne...mulle isiklikult täitsa piisab kui ma saan endale head süüa lubada...natuke pidu, katus pea kohal ja saaksin osta mussi mis mulle meeldib...kui see iga kuu stabiilselt kulgeks siis plekski ju muud vaja...perse riideidki saav sekond händ..jumala hääd asjad ju vahel...ja vahel ikka midagi toredat ja uut ka et end hellitada =D...aga raha ori olla v end maha müüa leiva eest..ekem
Matt P
26/02/2008 07:23

Foop, see on on selle naiste armastamise kohta :P

http://www.elu24.ee/?id=10899
Matt P
26/02/2008 09:20

Seda lugu lugedes ei oskagi kohe seisukohta võtta, kahju jah et selline väga ebameeldiv asi juhtus aga miskipärast ajab natuke naerma ka :)

http://www.postimees.ee/260208/tart...mees/314102.php
dr3xl
26/02/2008 09:24

ELECTRICO:

mõlemad maad ise koloniseerisid teisi, seega natuke imelik oleks neil ka tähistama hakata selliseid asju. kõige lähem asi riigipiiri kaitsmisele vist oli siis, kui saksa lennukid Londonit ja Coventryt pommitasid. samas 2MS tähtpäevi eraldi ei tähistata enivei.
dr3xl
26/02/2008 09:31

fooptool:

mul on venelastega suheldes see probleem, et kurat, kunagi ei tea, mis keeles nendega rääkima peaks. väga paljud tahavad oma eesti keelt harjutada, et seega peaks nagu eesti keeles. mõni eesti keelt ei oska ja siis on jälle efektiivsem vene keeles. isiklikult minul vahet pole, räägin aegade algusest mõlemas. ja mida rahvuslased sellest arvavad, sellest on mul poogen.
kõige keerulisem on siis, kui juhtub ette samasugune kakskeelne djuud.
phibbs
26/02/2008 09:46

mul oli probleem ühe vanaeidega (circa 80 aastane) kes siin kõrval elab .. ja kuna ma teda trollis piisavalt kiiresti istmeni ei lasknud siis kukkus ta mölisema ja ütles mulle et ma olen vastik nahktagis juudinäru :) ma ei teind sellest numbrit sest imelik oleks olnd kahh mingile 100 aastasele vanaeidele sahtlisse sõita mingi suva plära eest ..
mingile teisele penskarile kes seal k6rval j6llitas vastas istmel lausus ta kaa et: krdi kõrvarõngastega elviira mis sa passid rsk... juudilits... see ei julgend midagi vastu teha ... p6genes trollist igaksjuhuks :)
sama päev 2 tundi iljem juhtusin sama vanaeidega veel kaubamajas kokku.. ta vist jälitas mind 2 tundi irw :D kuigi ma käisin väga keerulised teed läbi :)
Matt P
26/02/2008 10:13

phibbs:
mul oli probleem ühe vanaeidega (circa 80 aastane) kes siin kõrval elab .. ja kuna ma teda trollis piisavalt kiiresti istmeni ei lasknud siis kukkus ta mölisema ja ütles mulle et ma olen vastik nahktagis juudinäru :) ma ei teind sellest numbrit sest imelik oleks olnd kahh mingile 100 aastasele vanaeidele sahtlisse sõita mingi suva plära eest ..
mingile teisele penskarile kes seal k6rval j6llitas vastas istmel lausus ta kaa et: krdi kõrvarõngastega elviira mis sa passid rsk... juudilits... see ei julgend midagi vastu teha ... p6genes trollist igaksjuhuks :)
sama päev 2 tundi iljem juhtusin sama vanaeidega veel kaubamajas kokku.. ta vist jälitas mind 2 tundi irw :D kuigi ma käisin väga keerulised teed läbi :)

:D mingi endine kgb-lane äkki:D
Lica
26/02/2008 10:27

dr3xl:
mul on venelastega suheldes see probleem, et kurat, kunagi ei tea, mis keeles nendega rääkima peaks. väga paljud tahavad oma eesti keelt harjutada, et seega peaks nagu eesti keeles. mõni eesti keelt ei oska ja siis on jälle efektiivsem vene keeles. isiklikult minul vahet pole, räägin aegade algusest mõlemas. ja mida rahvuslased sellest arvavad, sellest on mul poogen.
kõige keerulisem on siis, kui juhtub ette samasugune kakskeelne djuud.

eesti keel sul ikkagi emakeel eks ole? kuna vene keelt mäletan rääkisid aktsendiga
dr3xl
26/02/2008 10:40

Lica:
eesti keel sul ikkagi emakeel eks ole? kuna vene keelt mäletan rääkisid aktsendiga

esimene keel, mille ma ära õppisin, oli vene keel, mis oli mõnda aega ka põhiline kodukeel.

siis ma läksin eesti lasteaeda/kooli ja nii see aktsent tuli.
   Post A Reply
Pages (103): « First ... « 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » ... Last »