| Author |
| Thread |
|
 |
|
Matt P
25/02/2008 18:00
|
Rahvust vihata on jah...väga kuidagi väikekodanlik ja vähearenenud inimese probleem...
Sama, et vihkan inimest aga ise olen ka ju inimene...käed/jalad, seen varbavahel..elementaarne...elementaarne Watson, ütleks sellepeale Holmes (seen pole elementaarne offc)...=P
Ei tea jah, stereotüüpides kinni olla, see on ju nagu võidusõiduhobuse elu, silmaklapid peas, pikk sirge ees ning higi pidevalt suunurkades tundes, vastikult rühkides aga kuhu lõpuks jõudes?...põhimõttega inimestel on raske vahest, ma ei tee absoluutselt kedagi maha, kes on kindlate veendumuste ja põhimõtetega, kuid vahest võib see väga raske olla ning evolutsiooni protsessis pole mitte just kõige edasiviivam...
Njah, ega ka minu suhtumine (mis reeglina siis hipilik/kergekäeline ning liiga andestav) ka just kerge pole, saan ka tihti oma liigse usaldusegeeni pärast vastu näppe ning see pole hea...Rahvus kl milleski süüdi pole..on häid inimesi on halbu...küll kõik endale midagi meelepärast leiavad, meid on ju kokkuvõttes kuradima palju ja see kui keegi end mingi 40-lt keset keskeakriisi 1nda leiab on ju tegelt puhtalt tema mure...
|

|
Katzy
25/02/2008 18:09
|
null:
suurem osa välismaalastest on küsinud peale seda, kui loevad, et ma eestlane..
"oh.. do you speak russian?"
"oh, you are estonian.. do you speak estonian?" - barely see......
noo minu parim kogemus eestlaseks olemisega on see et vastuseks sain: oh.. in what state it was now???
|

|
dr3xl
25/02/2008 18:10
|
Taurus:
dr3xl - eks see ole igaühe oma valik, kuidas elu võtta
meist on palju kordi hullemaid riike ja palju hullemat olukorda, nälgas inimesi, sõdu, rõhumist, alandamist jne jne
ega mingit ideaalolukorda, kus kõik rahul oleks, ei tulegi
kindlasti on, aga sel ei ole eriti tähtsust, sest elame me ilmselt mõlemad siin, eestis, kus on omad probleemid, mida tuleb lahendada niiehknaa.
|

|
Matt P
25/02/2008 18:17
|
Katzy:
noo minu parim kogemus eestlaseks olemisega on see et vastuseks sain: oh.. in what state it was now???
Aga kas sa sellepeale oled mõtelnud, et kui sa oleksid tema ja tema sina:)
näit Itaaliaga on 1 läbiaega parim mitteteadmis näide üldse...
Kui Torino taliolümpiamängud seal olid siis küsis üks eesti reporter kusagil lõunapool kohalikelt inimestel, et kas nad ka teavad kus on selline riik nagu eesti...vastuseks tuli ei...asja point oli aga see, et nad ei teadnud sedagi, et nende maal sellel samal ajal OM-d käivad ja mida seal tehakse. Enamus pakkus, et need on mingi mäesuusavõistlused ja nimedest oskas mõni üksik nimetada Alberto Tombat, kes siis üks kunagine Itaalia mäesuusatajast ebajumal oli...
Nii pange ei anna panna ikka:D
|

|
fooptool
25/02/2008 18:18
|
muidugi mitte mingiks riigikeeleks vms..isegimitte 2ks riigikeeleks...aga lihtuse mõttes võiks ju inimene ise aru saada et tal on endal nii lihtsam..nii venelasel eestis kui eestlasel eestis venelasega...mille jaoks on vaja olla fancy ja rääkida ingl keelt..me elame ju eestis nju...
kõik kes eestis elavad on kodanikud..mitte eestlased v venelased v soomlased v kes teab mida veel...
deem kõige naljakam on ikka see et mind on peetud hispaanlaseks ja itaallaseks =D...
ja oleme õnnelikud et meil enam ple seda aega kui need kapsapead ruulisid ja midagi pld...
meil on kõik võimalused teha kõike ja suhelda kõigiga.
siin on hea elada...superlux,ainult talv mulle ei meeldi =P
erinevate keelte tundmine ja teadmine ple ainult kasulik..se on uvitav ka...aitab ju ühtlasi kergemini mõista teisi kultuure...
vot...mis siin raffustest rääkida...nagunii kõik juba blenditud...
rääkida siis saaks ehk pigem erinevatest kultuuridest, mis veel nagu nii ullupööra ple blenditud selle globaliseerumise ja EUga jne imo
ja mehed...alat..ALATI lase naine enne uksest vms..naised esimesena...naisi tuleb austada ja armastada...eesti naised on sitaks ilusad..
ja vene naised ka..ja naised on üldse üldiselt ilusad ju...kuigi neid ikka sitaks raske mõista jne...parajad fruktid kõik ühes =P
siiski...
valmistage oma naistele üllatus..minge ja kuukige vahelduseks ise v misiganes tehke tuba korda...respect...ma armastan naisi...1kõik mis keelt nad räägivad
|

|
Matt P
25/02/2008 18:20
|
fooptool:
muidugi mitte mingiks riigikeeleks vms..isegimitte 2ks riigikeeleks...aga lihtuse mõttes võiks ju inimene ise aru saada et tal on endal nii lihtsam..nii venelasel eestis kui eestlasel eestis venelasega...mille jaoks on vaja olla fancy ja rääkida ingl keelt..me elame ju eestis nju...
kõik kes eestis elavad on kodanikud..mitte eestlased v venelased v soomlased v kes teab mida veel...
deem kõige naljakam on ikka see et mind on peetud hispaanlaseks ja itaallaseks =D...
ja oleme õnnelikud et meil enam ple seda aega kui need kapsapead ruulisid ja midagi pld...
meil on kõik võimalused teha kõike ja suhelda kõigiga.
siin on hea elada...superlux,ainult talv mulle ei meeldi =P
erinevate keelte tundmine ja teadmine ple ainult kasulik..se on uvitav ka...aitab ju ühtlasi kergemini mõista teisi kultuure...
vot...mis siin raffustest rääkida...nagunii kõik juba blenditud...
rääkida siis saaks ehk pigem erinevatest kultuuridest, mis veel nagu nii ullupööra ple blenditud selle globaliseerumise ja EUga jne imo
ja mehed...alat..ALATI lase naine enne uksest vms..naised esimesena...naisi tuleb austada ja armastada...eesti naised on sitaks ilusad..
ja vene naised ka..ja naised on üldse üldiselt ilusad ju...kuigi neid ikka sitaks raske mõista jne...parajad fruktid kõik ühes =P
siiski...
valmistage oma naistele üllatus..minge ja kuukige vahelduseks ise v misiganes tehke tuba korda...respect...ma armastan naisi...1kõik mis keelt nad räägivad
Ma armastan oma naist!!! teisi austan;)
|

|
Side Note
25/02/2008 18:23
|
Matt P:
asja point oli aga see, et nad ei teadnud sedagi, et nende maal sellel samal ajal OM-d käivad ja mida seal tehakse. Enamus pakkus, et need on mingi mäesuusavõistlused ja nimedest oskas mõni üksik nimetada Alberto Tombat, kes siis üks kunagine Itaalia mäesuusatajast ebajumal oli...
Nii pange ei anna panna ikka:D
no Eesti on ju ikka oma "suusamaa" õndsas meediaillusioonis elanud ,"Suusatamine on maailma oluliseim spordiala!" ..kuidas siis inimesed ISEGI seda ei tea :D
|

|
fooptool
25/02/2008 18:28
|
matt vaata see on see suuremate riikide asi...
neid on nii palju et nad nagu ei jõukaski mõelda muu maailma peale, eriti veel nii väike pleiss nagu eesti...neil seal niigi palju inimesi jne jne...meie oleme aga "väiksed" ja peame kõigiga suhtlema ja kõiki teadma jne jne...ei ole eriti kerge seda seletada aga nii see on ja suht loogiline ka mõnes mõttes...sest suuremad on ikka tähtsamad ja teatakse ja väiksemaid ikka nii ei teata..no vaata nüüd jänkisid..ärge inimeses solvuge aga suht üks maailma most ignorant nation...kui nende kohta üldse saab öölda raffus...tglt ju hunniks eurooplasi kõiki..sealhulgas eestlasi läks ja peksis indiaanlase maha ja võttis hunniku maad üle.et ses mõttes et nema vapsee ju muust maailmast sittagi ei tia üldiselt ja nii ongi...sest nende endi ala on nii suur ja majandus nii suur ja kuni mingi ajani siis ju kogu fakin maailm sõltus u nende majandusest jne...siis kõik ülejäänd on ju vähetähtis jne...nad fakin ei tiagi seda et nad tglt kõik on euroopast pärit...mõni neist ei tia isegi mis on euroopa...fakk on inimesi kes kogu oma elu veedavad kuskil bronxis...ei saa isegi NYst välja...mis siin siis rääkida teiste maailmate tundmisest...
meil on fakin vedand et me nii targad oleme ja teame enamväem natuke kõigist...mitte et aa ja oo ainutl oma persealusest teadlikud oleme nju...
|

|
Matt P
25/02/2008 18:30
|
Side Note:
no Eesti on ju ikka oma "suusamaa" õndsas meediaillusioonis elanud ,"Suusatamine on maailma oluliseim spordiala!" ..kuidas siis inimesed ISEGI seda ei tea :D
Itaalia rahva keskmine haridustase on ka 9 klassi...vb see ka natuke seda maailmapildi nivood mõjutab...=P
Aga suusklemine on meil jah nagu veits liiga tähtis...spordiala, mis maailmamastaabis kellegile väga korda ei lähe...kuid firmad investeerivad sinna kole palju...hm...bullshit...
Parem koolide arvutiklassid maccidele üles ehitada:P
|

|
fooptool
25/02/2008 18:30
|
null:
katzy.
oi.
vat mis nüüd juhtus eesti meestega
jaa katzy me kõike austame sind ja sinu sookaaslasi
=D
|

|
fooptool
25/02/2008 18:31
|
Matt P:
Itaalia rahva keskmine haridustase on ka 9 klassi...vb see ka natuke seda maailmapildi nivood mõjutab...=P
Aga suusklemine on meil jah nagu veits liiga tähtis...spordiala, mis maailmamastaabis kellegile väga korda ei lähe...
põhjamaade värk vaata
=P
|

|
Taurus
25/02/2008 18:32
|
Aga suusklemine on meil jah nagu veits liiga tähtis...spordiala, mis maailmamastaabis kellegile väga korda ei lähe...
eestisuurune riik on hea nendes alades, mida siin saab teha, imo ei ole üldse oluline --ooo maailma mastaabis ikka peab olema--
üle oma varju pole mõtet hüpata
näe, cool d mõtleb ka, et teeb hip-hopi, kuigi asi sellest ju eriti kaugel ning neid getoniggasid ei saa anyway keegi üle trumbata iial ja polegi vaja.
nii on meil omad meistrid (kiikingus, suusas, naistekandmises jne)
|

|
Side Note
25/02/2008 18:35
|
meenub siinkohal ka eilne AK saate klipp ,kus küsiti Brüsselis vist (kus se eesti rahva riietes "pissiv poiss" kuju on) kas teate ,kellel täna vabariigi aastapäev on ja ,isegi kas Eestist olete kuulnud ,vastused olid pea eranditult "no" ja üks "oh..Estonia? hmm..sounds weird"
ma ei tea kui kõrge Belgias keskmine haridustase on :)
*muidugi selline intervju ei näita ka teab mis midagi palju ,a siiski
|

|
Katzy
25/02/2008 18:35
|
null:
katzy.
oi.
vat mis nüüd juhtus eesti meestega
irw..ikka ei suuda sa seda teemat jätta..kirjuta parem mõni pm veel..
|

|
Kapuuts
25/02/2008 18:36
|
tra see talv on ikka ülikõva, pole lauda näppida kah saanud
järgmine talv teen küll mingi rootsi tripi ära,siis kindel mats et saab suusatada
|

|
Side Note
25/02/2008 18:36
|
hahha ,oh seda nulli va vigurvänta
|

|
Katzy
25/02/2008 18:37
|
fooptool:
jaa katzy me kõike austame sind ja sinu sookaaslasi
=D
hmm...väga huvitav iroonia
|

|
Katzy
25/02/2008 18:38
|
Kapuuts:
tra see talv on ikka ülikõva, pole lauda näppida kah saanud
järgmine talv teen küll mingi rootsi tripi ära,siis kindel mats et saab suusatada
ühinen..mul ka 2 aastat vahele jäänd:(
|

|
Matt P
25/02/2008 18:38
|
Taurus:
eestisuurune riik on hea nendes alades, mida siin saab teha, imo ei ole üldse oluline --ooo maailma mastaabis ikka peab olema--
näe, cool d mõtleb ka, et teeb hip-hopi, kuigi asi sellest ju eriti kaugel ning neid getoniggasid ei saa anyway keegi üle trumbata iial
arusaadav, kui IMO kui hakata võrdlema noorsportlaste teemat siis a"la mingi Aivar Rehemaad ja marko Asmerit ei saagi võrrelda...kuigi mõlemal on visioonid ja tahavad parimaks saada...no mida hekki sa suusatad kui muffigi ei arene, pikkust on, hakka korvpalli mängima...okei see oli kerge irooniaga. Kuid mis jura on läbi pidanud elama Asmer, kus sõitma, napilt saanud eelarve kokku, et üldse saaks sporti teha jne...see on ikka eluhull sebimine, millest pool on tema isa suutnud teha.
Ja kas neid on toetatud riigi tasandilt nagu toimuvad asjad suusatamises...sellist asja pole seal olnud...
Sama ka eesti krossimeestega...Kovalid/Laansoo jne...
|

|
Side Note
25/02/2008 18:39
|
Taurus:
polegi sellest midagi halba ja tunnen ka väikestmoodi uhkust ikka kui sport ja kultuur edusamme teevad ...ma rääkisin lihtsalt sellest ,kuidas keskmine eestlane sellesse ise "ooo maailma mastaabis" mõtleb /mõtlema on pandud
|

|
fooptool
25/02/2008 18:46
|
katzy see pld üldse iroonia...
ausalt...
=)
sittagi..eesti ikka vahel üllatab ju muude asjadega ka mitte aint suusatamine kuigi üldiselt jah eks ta nii ole et ikka mida siin teha saab seda saab..mida mitte seda ei saa...
just lugesin väikest nuppu postimehest et kanadas ostis 1 eestlane oksjonil ära köleri portree mingist..eehm..fakin tsaarist keegi aleksander vms...vabandan kui faktiga metsa panin...eniveis...maksis selle eest mingi 830000 eeki...eesti kunstniku töö pea miljonit väärt...no deem me ikka oleme nii mõnelgi alal päris kõvad vennad..kahju mudugi sellest et väike rumal eestlane..kui nüüd nagu ideede tasandist rääkida siis alati rsk mingi eriti novaatorliku ja murdelise idee rsk müüb maha kuskile..tra ja siis tuleb see mees kes ostis idee ära ja müüb seda kaupa vms eestlaseele...
suht tünn nagu
=S
|

|
Side Note
25/02/2008 18:50
|
ka eestlane rahvuselt
http://www.markkostabi.com/
|

|
Katzy
25/02/2008 18:51
|
nooooo...kui me hakkame nüüd eestluse teemat ajama siis mina olen täielik patrioot eestile ja iga väiksemagi kordamineku üle olen üliuhke...
|

|
fooptool
25/02/2008 18:55
|
jah mark kostabi..kas elutses usas vist jah..?
luuletaja kui mai eksi...a vbolla eksin =P
|

|
Taurus
25/02/2008 18:57
|
Katzy:
nooooo...kui me hakkame nüüd eestluse teemat ajama siis mina olen täielik patrioot eestile ja iga väiksemagi kordamineku üle olen üliuhke...
))))))
|

|
delic
25/02/2008 18:58
|
fooptool:
jah mark kostabi..kas elutses usas vist jah..?
luuletaja kui mai eksi...a vbolla eksin =P
ei ole, kunstnik ja helilooja on
|

|
fooptool
25/02/2008 18:59
|
viinamarjad küll...okei...
vähemalt teadsin et loomeinimene
=D
|

|
fooptool
25/02/2008 19:00
|
aga elutses usas?
|

|
Side Note
25/02/2008 19:07
|
jah ,ta on väga kuulus oma galleriidega New Yorkis ,tseki sealt lehelt gallery-d ,päris mõnus teema on
|

|
ELECTRICO
25/02/2008 20:11
|
Katzy:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|

|
|
|