::estonian drum'n'bass forum:: ::estonian drum'n'bass forum:: > ::estonian forum:: > Jutunurk > THE PEAK OF...

Author
Thread    Post A Reply
fooptool
12/09/2008 09:28

THE PEAK OF...

et siis nagu näit kui
jungle/dnb kõrghetk oli seal '94/'95
siis nagu etkel tundub mulle et nagu dubstep on oma kõige kõige tipus antud ajahetkel...
et nagu everywhere u go it's dubstep u know...
et siis ehk mingi väike arutlus sel teemal et mis te arvate kaua veel se kestab..kuhu veel on areneda sel asjal kui üldse on...kas keegi ennustab millal dubstep seisma jääb vms...millal tekib juba reprodutseerimine, ideede vähesus kuni nad otsa lõppevad jms...
ja mitte ainult..räägiks siis igast stiilidest üleüldse..kõike mida teate...uvitav oleks teie arvamust kuulda

ise pakun et dubstep veel max 1,5-2 aastat peab vastu...kui hästi läheb ja muidugi hetkeseis on selline et see stiil on just seal kus ta mulle meeldib täiega...etkel siis mudugi on dubstep kõige enam arenev ja uusi ideid genereeriv asi vist üleüldse...samas mulle tundub juba et see piir on lähedal...et umbes varsti teab mu vanaema ka misse on jne...kas ta siis läheb ära ülipopiks..et kuuleme mõne aasta pärast umbes mingit silkiet v questi kuskil retrogruuvil ka vms...v jääb ka seisma...ja siis liigub vaikselt samal lainel mille ta saavutas? 1 korda kuulsin et selline asi on olemas vbolla u mingi 4 a tagasi...esimest tjuuni dubstepis kuulsin mingi üle 2 aasta tagasi..siis mõtlesin u nii: "et milleks siukest asja vaja? mingi täiesti tühi andmine paari biidiga, suht darkside, et miks mitte litsalt istuda diivanil ja dubi kuulata? miks on vaja mingit olematut "steppi"? etkel on aga asi nii et ma mõtlen et no tra kui ea on ikka kuulata kui dub on nagu kohati täiesti tehno ja siis kohe vastupidi mingied ullemaid jungli breike täis...et ikka kammib küll justnimelt see tempo ja see kohati hakitus ja kohati straitbeat selle kõige juures...ja tuttavad mul kes ple kunagi pidand junglist v dnbst v jazzist v dubist..misiganes breikbiidist....umbes paadunud tehno-v electrohullud...täiesti hulluvad dubstepi peale...ja mis enam-täna kui ma kuulan neid tjuune siis enam ei ole see nii lihtsalt darkside nagu oli kui ma seda endale esimest tühja ja tumedat ebamäärast aretust kuulasin...nagu asi kisub vahel ikka väga lõbusa moodi peale ära =D

jah siis palun teie arvamus ja retrospektiiv vanematest žanritest jne jne ja mis te arvate mis tulevik toob

tänan kuulamast

=)
Edit/Delete Message Reply w/Quote
Catastroфиck
12/09/2008 11:23

selline dark, sünge (whaterver) dubstep on algusest peale väga kitsasse raami mahtunud. niiet selline caspa, rusko, the others, orien etc karmim "wonk wonk" on ennast tegelikult juba ammu ära ammendanud. producerid on ka ise üsna tugevad piirid välja kujundanud millest üle astudes "ei saa" enam rääkida dubstepist. hetksesis on selline, et olenevalt kuulaja staažist kas juba on või hakkab vaikselt igavks minema..

isiklikult kodus enam nö täispikku radasi kuulata ei viitsi, liiga puiseks läheb lihtsalt. kyll aga reivil korrektselt sätitud konditsioonis ning intesiivse mixina

dubstep millel ma peaki veel tulemas ei näe on martyn
sistah
12/09/2008 12:32

dnb k6rghetk on praegu
dr3xl
12/09/2008 12:44

dnb kõrghetk oli mu arust kuskil vahemikus 93-98. umbes sealkandis liiguti kuidagi ideedega edasi ja pakuti huvitavaid asju välja. edasi läks suht üheülbaliseks korduvaks värgiks kätte ära, imho. mis muidugi ei tähenda, et häid lugusid ei tehtud peale '98 (kust on pärit ka suurem osa mu plaadikogust). a lihtsalt, dillinja kunagi ütles mu meelest õigesti, et kui kunagi võeti mõjutusi muudest stiilidest rohkem, nagu hiphop, jazz, funk, ..., ..., (mis oligi dnb kogu point, stiilide segamine) siis nüüd on peale tulnud uus põlvkond, kes on sellesama trammibussi peal üles kasvanud ja ketrab neidsamu käidud radu juba (kuid võib-olla natuke parema kõlaga kui eelkäijad). noh, ühesõnaga, kliiniline puhtus ja tehnoloogia > muusikaline sisu. valdavalt. on muidugi erandeid.

dubstep sulab imo järjest rohkem muude elektroonsemate ja vähem elektroonsemate stiilidega kokku, nii et tulevikus imo teeb igaüks mussi, mis ei ole stiililiselt määratletud ega piiritletud. mingeid uusi revolutsioonilisi ideid oodata küll pole. tegelikult, kui nii võtta, siis muusikat on siiamaani toodetud ka do***a i bolshe, ja vanemast perioodist on veel kaevamist ja avastamisrõõmu oi kui palju.

dubstepiga on see värk, et seesama martyn ei ole õieti dubstep ega ka tehno. noh, jälle hea näide segunemisest. ja lõppkokkuvõttes vahet pole. kui on hea, siis on hea.

alguses mulle dubstep ei istunud, sest see oli maru igav. siiamaani tundub, et suurem osa sellest on ühe ja sama LFOtud bassi variatsioon, paari kajaefekti ja topelt aeglasema trummikäiguga. ffs, isegi dub, mis on mingis mõttes dubstepi esiisa, oli huvitavam. kui võtta augustus pablo või lee perry asju 70ndatest-80ndatest näiteks võrdluseks kõrvale, siis oma piiratud tehnika juures kasutasid nad ikka väga ulmelisi saunde ja need lood kõlavad paljuski värskemalt kui nende 20 a nooremad "vennad".

aga siis justkui toimus murrang, värk läks nagu tehnilisemaks, glitchimaks, huvitavamaks, vähem süngeks. ma ei usu, et dubstep päris ära kooleb. trammibussile ka näe ennustati surma juba 96, aga siiamaani hingitseb veel, miskipärast. as long as on mingid tüübid, kes hingega asja kallal on, siis niikaua ta "elab". mitte nagu minimal imho, kuhu uusi ideid enam üldse ei tule. või fankihauss.
sistah
12/09/2008 12:56

ei, praegu ei tehta yldse fusioni v2rki ju, n2iteks method of defiance
dr3xl
12/09/2008 13:01

sistah:
ei, praegu ei tehta yldse fusioni v2rki ju, n2iteks method of defiance

ee, ja seal on siis uudset täpselt mis, et vanakooli jazzimees laswell on projekti taga, või et ta kõlab nagu photek/peshay '95-'96?

ps äge muidu. peaaegu nagu macc juba.
sistah
12/09/2008 13:12

ma ei tea, et varem oleks massiliselt topitud dnb ja erinevaid muusikuid kokku yhise projekti alla, seal ei ole aint laswell, kui sa veits vaataks siis sa n2eks, et see oli p2ris oman2oline projekt (kain olen muidu, ma ei viitsi v2lja logida)
sistah
12/09/2008 13:16

nagu pete cosey kes m2ngis omal ajal miles davisega, herbie hancock, kondo kes j2mmis saksofoniga 1 stuudiosessiooniga kogu albumi teemad ja sa v6rdled laswelli photek/peshayga? haha, niggapliis
dr3xl
12/09/2008 13:35

sistah:
nagu pete cosey kes m2ngis omal ajal miles davisega, herbie hancock, kondo kes j2mmis saksofoniga 1 stuudiosessiooniga kogu albumi teemad ja sa v6rdled laswelli photek/peshayga? haha, niggapliis

Kui Photek ja Peshay ei sobi, siis äkki sobib Adam F, kes ju teadupärast ise kõvemat sorti pillimees nagu ta isagi. (vt Colours LP kasvõi) Või Reprazent, London Elektricity Live (millest on ka DVD olemas), viimase asjana tuleb meelde DKay Individual Soul LP. On neid "fusione" tehtud küll ja küll.

Et sesmõttes on tore, et selliseid asju ka tänapäeval tehakse, aga ma ei leia, et see oleks kuidagipidi "revolutsiooniline" või fakt, et mõnele jazzimehele ka dnb meeldib, kuidagi kajastaks asjaolu, et on "dnb kõrghetk".
balticstorm
12/09/2008 13:45

sistah:
(kain olen muidu, ma ei viitsi v2lja logida)

ega vist oli aru saada jah :D
Catastroфиck
12/09/2008 15:04

ma naeraks siinkohal
Side Note
12/09/2008 15:38

dr3xl:

dubstep sulab imo järjest rohkem muude elektroonsemate ja vähem elektroonsemate stiilidega kokku, nii et tulevikus imo teeb igaüks mussi, mis ei ole stiililiselt määratletud ega piiritletud. mingeid uusi revolutsioonilisi ideid oodata küll pole.

pole see ainult dubstepiga nii ,vaid kõigi elektrooniliste tantsumuusika stiilidega ja see ongi sitaks huvitav ,näiteks minu meelest minimal pole küll ammendanud end ,vbla puhtal kujul ,aga kah jälle haakunud ise või võtnud enda külge teisi alaliike jne... Sitaks huvitav on praegu igalpool elektroonilise mussi vallas! Ja mina küll haistan mingis mõttes revolutsiooni :)
Upo110
12/09/2008 15:54

minu jaoks jääb dnb tipp kusagil vahemikku 01-04 (sinthetix, corrupt souls, c4c, noisia, optiv, sta & paul b jne)
käpik
12/09/2008 16:05

Upo110:
minu jaoks jääb dnb tipp kusagil vahemikku 01-04 (sinthetix, corrupt souls, c4c, noisia, optiv, sta & paul b jne)

+1
Street J
12/09/2008 20:48

Vbl on igaühel oma enda kõrgaeg...

Minule jaoks on ntx 2003 meelde jäänud kui väga hea aasta
phibbs
12/09/2008 20:50

praegu on tavalise muusika tipp hetk.. keerulisemate radade triumf tuleb siis kui heliloojad on natuke vanemaks saand ja veel natuke igast huvitavaid süsteeme hakkerdand...

ja no põhikooli hariduses võiks miksimise õpetus ju sees kahh olla või mingi dubi cuttimis õppetus...
aga jahh praegused laulu ja vaba aja õpetajad pole nagu neid programme edasi aretand vist eriti :D
delic
12/09/2008 21:00

tegelt phibbs, see su viimane idee on täiesti teostatav tegelt. paljudes koolides on vaja lisaeriala võtta. ma küll põhikooli otsa kohta ei oska kosta, aga gümnaasiumites küll. asi on põmsti sama, mis ülikoolides. kui kool ise ei jõua piisavalt tunde täis teha, siis saab mingi valikaine võtta. miks mitte võiks valikaine olla dubi cuttimis õppetus :d
inZtance
13/09/2008 10:42

dr3xl:
Kui Photek ja Peshay ei sobi, siis äkki sobib Adam F, kes ju teadupärast ise kõvemat sorti pillimees nagu ta isagi. (vt Colours LP kasvõi) Või Reprazent, London Elektricity Live (millest on ka DVD olemas), viimase asjana tuleb meelde DKay Individual Soul LP. On neid "fusione" tehtud küll ja küll.

Et sesmõttes on tore, et selliseid asju ka tänapäeval tehakse, aga ma ei leia, et see oleks kuidagipidi "revolutsiooniline" või fakt, et mõnele jazzimehele ka dnb meeldib, kuidagi kajastaks asjaolu, et on "dnb kõrghetk".

mul meenub veel selline grupeering nagu intense selle jutu peale
inZtance
13/09/2008 10:46

phenS:
selline dark, sünge (whaterver) dubstep on algusest peale väga kitsasse raami mahtunud. niiet selline caspa, rusko, the others, orien etc karmim "wonk wonk"

see dubstep ammendas ennast ära veel isegi enne seda, kui ükski lugu ilmavalgust nägi.. been there, done that jump up kostub see kõik imo, lihtsalt aeglasem bpm ja that's it.. aga noh, that's just me.

aga pean nõustuma, et huviga jälgin, kuhu liiguvad sellised mehed nagu martyn/trg/burial oma 2stepiliku diibi dubstepiga, neil on veel imo arenemisvõimalusi kuhjaga.
phibbs
13/09/2008 11:04

jahh samamoodi oli kunagi peale seda kui föön leiutati et et viidi ei visatudki nurka peale seda kui mehed fööni lammutama hakkasid
Catastroфиck
13/09/2008 17:15

inZtance:
see dubstep ammendas ennast ära veel isegi enne seda, kui ükski lugu ilmavalgust nägi.. been there, done that jump up kostub see kõik imo, lihtsalt aeglasem bpm ja that's it.. aga noh, that's just me.

põhimõttelislt im with u on thatone
puhas woobel täiesti nõus aga tänu aeglasemale tempole, sügavale ja süngele bassile (haha) on imho dubstepist kaudunud see happy hardcore fiiling..
võinohh enamjaolt vähemalt :P
kuid fakt on see et suitsetanud peaga töötab see äs ö madõfakõr
phibbs
13/09/2008 19:32

ahh mis siin vaielda lihtsalt nagu vanameistergi
Capten Hollywood Project kunagi ütles et: let the beat go on
   Post A Reply