| Author |
| Thread |
|
 |
|
teadkyllkes
12/02/2008 15:27
|
irw ja mis mõttes kui on spetsilt tehtud siis pole ulme? :D
|

|
ELECTRICO
12/02/2008 15:35
|
unkind:
see tüdruku nimi on ju Läti oma. :D
Eesti pärane oleks ikka Heli-Ulme-Laine.
Ulme-Heli-Laine :D
|

|
Side Note
12/02/2008 15:43
|
ehe je ,mu perek.nimi ka veel lõppu panna ja tütar nagu lilleke
Ulme-Heli-Laine Väli
|

|
Taurus
12/02/2008 15:44
|
teadkyllkes:
mis mõttes teleportatsioon ei ole ulme? :O
ˇasi on algusjärgus, aatomi osakeste puhul on edukalt tehtud mitu katset, info guuglis ka, a ise lugesin mingist teadusajakirjast
elusa telemisele läheb veel aega
piir reaalsuste vahel on imeõhuke imo
eh leidsin üles, siis juba 2004 tehti see reaalsuseks
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/3811785.stm
|

|
teadkyllkes
12/02/2008 20:20
|
no aatomosakeste, heh, see on ju hoopis teine teema, ootan jah huviga kvantarvuteid, aga see teleportatsioon selles tähenduses mida mõeldakse ulmekirjanduses (objekti või elusolendi momentaalne transportimine punktist A punkti B) on küll veel kindlasti mäekaugusel, kui üldse võimalik.. seega ulme
|

|
ELECTRICO
17/02/2008 12:08
|
Sai siis selline raamat läbi loetud nagu seda on Melvin Burgessi "Saast". Rääkis herosõltuvuses tänavalastest. Mingit erilist muljet ei jätnud, aga päris šokeeriv oli küll.
http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?4392
|

|
inZtance
17/02/2008 13:34
|
teadkyllkes:
no aatomosakeste, heh, see on ju hoopis teine teema, ootan jah huviga kvantarvuteid, aga see teleportatsioon selles tähenduses mida mõeldakse ulmekirjanduses (objekti või elusolendi momentaalne transportimine punktist A punkti B) on küll veel kindlasti mäekaugusel, kui üldse võimalik.. seega ulme
yeah, seal artiklis antakse ainult teatud väärtused ühelt aatomilt teisele, mitte isegi ei transporteerita ühte aatomit teise kohta, nii et teleportatsioonist, sellest, mida taurus mõtleb, on asi ikka väga kaugel hehe
|

|
phibbs
17/02/2008 15:28
|
miks te yldse arvate et teadlased teile mingit sokki üldse ei aja et et siuksed asjad olemas on ja võimalikud... ma küll kahtlustan et tegelikult on nod teadlased sama käpardid kui me kõik .. ei suuda keegi noid nano asju nii täpselt määratleda ... minu arust need täna päeva arvutid pole kiired ega nii eriti väärtuslikud midagi... kui vähegi võimsam sünt taha lükkata siis juba lendab kiiluma... no krt mis elu see on.. :D
|

|
ELECTRICO
29/02/2008 11:23
|
"Kellavärgiga apelsin" by Anthony Burgess -
täielik kaifff, tase, kurat, ma ütlen see oli niiiiiiiiiiiii hea raamat, midagi võrratut üle pika aja. Kohe hakkan njura soovitusel seda 1971. aasta Kubricku filmi vaatama pohmaka kõrvale, eks pärast kommenteerin.
|

|
phibbs
29/02/2008 11:28
|
oiii see on hää film
|

|
ELECTRICO
02/03/2008 16:16
|
Ekraniseeringu kohta nii palju, et see kukkus välja võrratult, väga stiilne, 5+
|

|
Taurus
02/03/2008 16:25
|
okei rääkisite ära, tunni pärast näen ise ka, mis see kellavärk endast kujutab
|

|
phibbs
02/03/2008 16:57
|
hee ma ootan juba põnevusega et mida sa siis arvad sellest kellavärgi apelsinist :D
|

|
GillBates21
02/03/2008 19:03
|
Carl Sagan'i filmi Contact peaks vaatama.
http://www.imdb.com/title/tt0118884/
Ulme hea raamat on.
Edit:
Autori nimi parandatud
|

|
Side Note
02/03/2008 21:01
|
Contact oli täitsa hea linateos
|

|
Taurus
02/03/2008 21:09
|
Sagan ikka, Carl Sagan
Raamat on nii hea, et olen 2 korda juba läbi suht järjest lugenud, film on ka tase
a see clockwordk orange oli igav 5/10
|

|
phibbs
02/03/2008 22:12
|
äh.. minuarust see on küll üks hea linateos
|

|
ELECTRICO
02/03/2008 23:46
|
Taurus:
Sagan ikka, Carl Sagan
Raamat on nii hea, et olen 2 korda juba läbi suht järjest lugenud, film on ka tase
a see clockwordk orange oli igav 5/10
Igav? See oli lugu, lollakas, see oli eetika ja moraali peegel, selge elu näide, asjade pöördumise näide. Sa võid oma ulme maailmas elada, aga see, et see sinu jaoks igav oli, on puhtalt sinu vaimu (sinu aju külg, mis hindab reaalset maailma) probleem.
Peale selle - mis oli igav? Storyline, näitlejad, stiil üldiselt?
pfffffffffffffffff
See on viis pluss sõnadega ja numbritega koos pfffffff
|

|
ELECTRICO
02/03/2008 23:47
|
Sa üldse sellise asjag nagu "Godot`d oodates" oled kursis, puht kunstilises mõttes?
|

|
Taurus
03/03/2008 09:57
|
rahune maha, lihtsalt minu arvamus oli see.
näitlejatööd olid spetsid muidugi, a mulle sellised überkunstilised näidendistiilis asjad ei lähegi peale
mis seal siis oli: kamp noori elasid oma freakfantaasiaid teiste peal välja, kuni jäid vahele, siis näitab ühe tyybi edasist elukäiku, kokkuvõttes juba niigi teada värk: Mida külvad, seda lõikad.
natuke liiga pikk oli ka
|

|
teadkyllkes
03/03/2008 12:55
|
irw, mis mõttes mida külvad seda lõikad, kas sa üldse vaatasid seda filmi hoolega? :D
|

|
Taurus
03/03/2008 13:04
|
mulle tundub endale ka, et ei saanud suht pihta. 1971 aasta Kubricku versiooni vaatasin, väga hoolega ei saanud vaadata, uni kippus peale pidevalt
aga äkki siis seletad lahti mulle selle põhipointi?
ja hästi lühidalt ning ilma keeruliste terminiteta palun
|

|
phibbs
03/03/2008 13:10
|
tglt ega ma kahh esimest korda aru ei saand kõikidest momentidest... selle filmivaatamisel on mõtekas keegi varem vaadanud juhendaja võtta et täis kaiffi saada... ja üldse mis te siis raamatute topicus teete sellest numbrit.. kobige filmide topicu alla... ma olen moderaator ja minuga ei hauguta vastu niiet üks kaks kolm marss läks
|

|
inZtance
03/03/2008 13:29
|
Taurus:
mulle tundub endale ka, et ei saanud suht pihta. 1971 aasta Kubricku versiooni vaatasin, väga hoolega ei saanud vaadata, uni kippus peale pidevalt
aga äkki siis seletad lahti mulle selle põhipointi?
ja hästi lühidalt ning ilma keeruliste terminiteta palun
Taurus, sa oled kõige rumalam tarkur keda ma kunagi teadnud olen.. argumenteerid oma teooriaid ja kütad pool ajast kõvasti ja valesti
|

|
Taurus
03/03/2008 14:36
|
oi aitäh, aga ma pole mingi tarkur
põhiline on muidugi see, et keegi ei seletagi lahti:D
no tuleb arvestada ka sellega, et nagu sõber phens juba ütles, et ma elan maailmas, kus 2 + 2 = 5
offtopic krt jah
|

|
teadkyllkes
03/03/2008 14:39
|
kas on olemas veel mõni versioon peale '71 kubricku versiooni? :O
pointe on seal filmis kuhjaga, üks peamistest minu arust see et kui inimeselt võtta vabadus valida hea ja kurja vahel ei ole ta enam inimene vaid masin/mehhanism (clockwork)
|

|
Taurus
03/03/2008 14:43
|
nu arusaadav, so what, vabadus võeti täiesti asja eest ju, ehk mida külvad seda lõikad.
et kui ma retsin kellegi ära, siis ma hakkan imestama, et miks mind ei võeta enam inimesena ve? no aga kes käseb siis nii teha.
negatiivsus tõmbaki negatiivsust.
igaüks saab valida, millise tee ta rajab
võib-olla mõnel käib see teistmoodi, aga ei usu seda.
no see on ka muidugi õigus, et vanglas ei kasvata inimest paremaks, vastupidine värk ikka.
igavus tekkiski mul sellest, et need on nii äraleierdatud teemad, ma ei leidnud midagi UUT endale sealt (kuigi näitlemine ja kogu see temaatika oli muidugi hästi välja näideldud)
ma luban, et ma rohkem nii vanu filme ei vaata
|

|
teadkyllkes
03/03/2008 14:48
|
sa ikka ei saa aru.. küsimus ei ole selles kas kurja tegemise eest peaks karistama või mitte.. seal filmis valitsus üritab hoopis sellist süsteemi välja töötada et keegi ei teekski enam kurja, siis poleks ka vaja karistada.. aga selgub et selline süsteem siiski ei toimiks kuna likvideerides selline valikuvõimalus võtame ära selle mis teeb meist inimese - vabadus teha omad valikud
|

|
inZtance
03/03/2008 14:51
|
Taurus:
ma luban, et ma rohkem nii vanu filme ei vaata
a clockwork orange on üks aegumatumaid filme üldse out there, nii et vanuse kaela asi ajada on küll ülimalt kohatu
|

|
Taurus
03/03/2008 14:51
|
väga hästi seletatud teadkyllkes
tnx
|

|
|
|