::estonian drum'n'bass forum:: ::estonian drum'n'bass forum:: > ::estonian forum:: > Jutunurk > In the future, the past has occurred...
Pages (6): « 1 2 3 [4] 5 6 »    
Author
Thread    Post A Reply
Side Note
11/02/2007 13:30

torumees
Edit/Delete Message Reply w/Quote
Unt
11/02/2007 13:39

kelle?
Taurus
11/02/2007 16:07

http://www.postimees.ee/110207/esil...nika/244274.php

Kvantarvuti tehnolooga valmis

Sellise masina turuletoomine muudaks kogu senise krüptograafia mõttetuks, sest sellise tohutu üheaegse arvutusvõimsusega masin suudaks kõik olemasolevad tehnoloogiad lahti muukida vaid hetkega. Kvantarvutustes kirjeldatakse informatsiooni kvantbittides ehk qubit’ites ning D-Wave’i arvuti on «vaid» 16 qubitine. Kuid sedagi on väga palju. Näiteks juba saja qubitine masin suudaks käsitleda rohkem sisendeid kui on aatomeid terves universumis.

See viimane lause ajab päris segadusse
Taurus
12/02/2007 10:51

http://www.postimees.ee/120207/esil...ised/244398.php

Päris huvitavaid lennumasinaid juba valmis tehtud
Taurus
12/02/2007 12:22

einuh mis siin ikka nii väga uskuda, see on tuleviku tehnika lihtsalt, ega me ju eluaeg ei jää 4 ratta peal maapinnal sõitma.
kuskil sai öeldud ka, et 50 aastat tagasi katsetusjärgus olevaid masinaid näeme tänapäeval igal pool.
mõelda siis, millised tulevad 50 aasta pärast ;)
Taurus
16/02/2007 08:10

http://www.postimees.ee/160207/esil...ised/245235.php

Jaan Einasto forever!!!!!!
Side Note
16/02/2007 11:00

Päris tublid pojad jah. A seda ,et miski ei paikne siin ilmaruumis päris juhuslikult võiksid vanad ,targad karud juba teada ikka.

Üks vägagi põnev artikkel eesti teadlaste tegemistest ja mõtlemistest veel ;)
http://www.ekspress.ee/viewdoc/66C9...225724A003A72D7
Taurus
16/02/2007 11:25

Esimesel juhul tajutakse ajupesu vahetult, teisel juhul õpitakse, millisel viisil ajusid on pestud. Ja see aitaks meil ka aru saada, kui ajupesu viivad ellu kooliõpetajad.

Näiteks bioloogiaõpetaja seletab, mis on elu, seda ometi teadmata. Füüsikaõpetaja seletab, et aeg on selline ja selline parameeter, tunnistamata, et ta ei tea, mis on aeg.

vooot seda mõtlesingi kunagi , kuid ei osand õigete sõnadega seda öelda!!!
hea artikkel igati
tnx
ainult et jah mingit konkreetset jumalat ei saa olemas olla
Side Note
16/02/2007 11:32

eh jah ...üks lause veel päris hea sealt
Võib-olla ei ole me ainult komplekt aatomeid, võib-olla oleme midagi enamat - lõputu ühise alateadvuse osa - seda ei saa välistada.

seal artikli all on üks link ta ööülikooli loengule mp3 formaadis. Soovitan üldse neid ööülikooli asju uurida..vägagi palju häid loenguid(ja eesti keeles!)
http://www.ylikool.ee

*Lektor: Enn Kasak
Teema: Mis tunne on olla loll ?

http://www.ylikool.ee/mp3/OY2005_En...n_olla_loll.mp3

Lektor: Toomas Trapido
Teema: Evolutsiooni uus lugu

http://www.ylikool.ee/mp3/OY2006_To...ni_uus_lugu.mp3

Lektor: Ingvar Villido
Teema: Jumala leidmine iseendas
http://www.ylikool.ee/mp3/OY2004_In...ne_iseendas.mp3

Taurus
16/02/2007 11:33

Küsimus võib olla selles, Leibnizi järgi: kas igaüks mitte ei ela omaette universumis, kas mitte igalühel meist ei ole omaette reeglid. Ma olen vaba inimene, mul on vaba tahe. Otsustada saan ka siis, kui tegutseda ei saa.

WOOOOOORD!!!

ja küsingi kohe:
Miks just selle tahte vastu riigid rahvaste üle võitlevad???????
Ma räägin, TULEB kunagi aeg, kus massid selle vastu astuvad!!!!! fakt
kuid meeletu töö ootab veel ees, kuna enamus ei oska veel tahta vabad olla
Neurowobble
16/02/2007 13:14

Side Note:
See uudis ei näita ega tõesta eriti palju... millegi elava jälgimine(antud juhul aju) mille põhjal tehti kindlaks kuidas ta käitub teatud tegevuse juures(tehte arvutamine) .Ja kas see juba ammu paigas ei olnud ,millised aju osad mida teevad? A samas vist nii spetsiifiliseks pole veel suudetud minna kunagi...mnja edu!

*Tehnika ja teaduse areng on muidugi puhas evolutsioon ...A siiski paha aimdus kuidagi sees ,et kõige selle tehnika arengu ja liigse "sõpruse" juures masinatega on oht tõelisest(milleks on siiski orgaaniline inimene oma ümbritseva orgaanilise loodusega) nii eemale triftida ,et üks päev ei saagi enam aru ,mis on tehis ja kes tegelt kellele käsklusi annab -see võib aga inimkonnale kurvalt kätte maksta -ei ole mingite ulmefilmi ega -kirjanduslikke teooriatega tegu :) ,aga just a hunch. hehe

see teema intrigeerib mind ka, mul tuli kohe anime klassika ghost in the shell meelde, kus ka mingil määral seda arutati. et kui aju panna tehiskehasse, kas siis saab seda olendit inimeseks pidada, või kui seal on aju asemel mingi arvuti, aga kõik ülejäänud arvavad et päris aju. või kui sa tead et sul on tehiskeha, aga ei tea kas närvisüsteem on orgaaniline, kas saab siis ennast inimeseks pidada ikka? see film pani päris mõtlema.
Side Note
16/02/2007 13:19

njah ,selliste küsimuste puhul võib jäädagi küsima ja filosofeerima -siin on minu meelest võtmeks "tunnetus" ,jätta kõik teaduslik tarkus maha ehk vaja minna endasse ja tunnetada ,mis on õige ,mis vale.
*parim instrument on inimese meel
Taurus
16/02/2007 13:53

blääää daaaa nagu!!!
siin peituvadki sõna VABADUS juured
Side Note
16/02/2007 17:24

aga siiski..miks osad aatomid kogunevad kokku pesemata sokkideks ja haisevad ,teised kogunevad kokku ajuks ja mõtlevad :) @ ööülikool
sistah
16/02/2007 17:40

!
Taurus
16/02/2007 20:31

Eda Heinla,Vanalinna Hariduskolleegiumi teadur (särab mitte ainult üle näo, vaid kogu olemusega): “Alles nüüd ma elan. Ei tea, kuidas ma sain eluks nimetada seda aralt seina ääri mööda hiilimist, mis varem oli. Olin häbelik ja kartlik. Mäletan, et kui me esimest korda Laulasmaalt tulime, seisin kivi peal ja naersin suurest rõõmust. Mul oli tunne, nagu näeksin esimest korda, kui sinine on taevas, kui roheline on rohi, kui võrratu on päikesepaiste.”

NING SELLISEST ÄRKAMISEST MA RÄÄGIN:

Seda nimetatakse Gestaltteraapiaks!!!

Otsetõlkena saksa keelest tähendabki “gestalt” tervikut, kujundit. Asi, millele me tähelepanu pöörame, mis on huvitav või tähtis, tõuseb taustast esile. Olgu see tegevus, tunne, eesmärk või mälestus – selle üldnimeks saab kujund. Niipea, kui tundub, et meil on antud asjast piisavalt infot, on kujund lõpetatud, tervikuks ühendatud, ta kaotab oma aktuaalsuse ning annab ruumi järgmisele.
Taurus
16/02/2007 20:43

http://www.gestalt.ee/?4

Gestaltteraapia pole tingimata võimalikult positiivse mõtteviisi õpetus, ta on õpetust kuidas olla praeguses hetkes ja selles hetkes võib olla nii meeldivat kui ebameeldivat. Neurootiline eluviis sisaldab mõlema vältimist. Kui hetk on meeldiv, heidutatakse ennast ohtudega, mis kohe tulevikus tulla võivad, kui hetkeolukord on ebameeldiv, püütakse tegelda kõige muu võimalikuga kartuses, et raskele olukorrale ausalt silma vaatamine pole jõukohane. Tegelikkuse ähmastamiseks mooduste leidmisel tavaliselt loovusest puudu ei tule. Neurootik, nii nagu seda mõistab gestaltteraapia, on see, kes ei ela praeguses hetkes ja keskkonnas. Ta elab oma fantaasiates ja eelarvamustes, uskudes, et see ongi elu. Aga tegelikku elu ega elamist ei ole ta veel avastama hakanudki.
Taurus
16/02/2007 20:44

miks me niiiii erinevad vahel oleme, kuigi põhimõtteliselt sarnased, pead, jalad, käed, aju, nagu kõigil noh,
siin ongi, see, et mõistus teeb meist ainulaadsuse, mitte, see, mida me näeme
Taurus
17/02/2007 22:05

Mul oleks teadlastele väike ääreküsimus:

See, et nüüd kenasti paberi peal muutsite ära, et ta pole enam planeet, et KUI SITAKS muutus seal, kus Pluuto füüsiliselt samamoodi edasi tiirleb?
:D
Taurus
18/02/2007 19:18

huvitav on veel seik, et positiivsus tõmbab positiivsust ja negatiivsus negatiivsust ning mitte segamini:/
Taurus
19/02/2007 14:23

http://www.ylikool.ee/mp3/OY2005_En...n_olla_loll.mp3

Mis tunne on olla loll?

njaa, see on päris lahe loeng :)
Side Note
19/02/2007 16:06

Enn Kasak is da man
Taurus
19/02/2007 16:18

blää, mis nägin just
2 noormeest jalutasid vastu, mõlemal mustad mantlid, siis käes õpikud, korralikud soengud, riided, kohe aru saada, et esinduslikud ja asjalikud
vot see on tase rsk
kohe hea oli vaadata
Kapuuts
19/02/2007 16:43

ehm need on need hullud kristlased vb kes uste taga kollitamas käivad
aga jaa mäletan enda kutseka aegu tartus
ülikond+lips kohustuslikud :D
naised ülce linnapeal ei vaadanud vä et vabsee korralikud jne:D
ja siis visati mapp kuskile sõbra juurde ja mindi jooma :D
Taurus
19/02/2007 16:51

irw
Side Note
19/02/2007 17:24

Taurus:
blää, mis nägin just
2 noormeest jalutasid vastu, mõlemal mustad mantlid, siis käes õpikud, korralikud soengud, riided, kohe aru saada, et esinduslikud ja asjalikud
vot see on tase rsk
kohe hea oli vaadata

need tüübid on kahjuks suht pimestunud ...ogarad(sry suhtumise pärast ,tean et igaüks oma rada pidi õnneni ,aga njahh) Mingi sügisel astus Tammsaare pargis ligi oma piibliga ja hakkas moosima oma "hi im from usa" "do you know god" teemaga ,peale paarikümment minutit lõppes asi tema poolt:"so i guess we`re both in a hurry and aamm...ok then ,bye!" ...just siis kui mul jutt pooleli oli ,yanki mats selline
Taurus
19/02/2007 19:28

:( nad on mõttetud, pole üldse mõtet ärritada end. liiga väärtuslik energia kulu
Taurus
19/02/2007 19:38

mulle tulid ükskord juurde, et kas ma olen ikka ärganud vä?

mul oli burger käes ja kiskus nagu natuke ausalt öeldes naerule ja siis vaatsin nagu kavalalt enda peale, et enda arust ma peaks olema küll ärganud juba:D
Taurus
19/02/2007 19:46

Kapuuts:
ehm need on need hullud kristlased vb kes uste taga kollitamas käivad
aga jaa mäletan enda kutseka aegu tartus
ülikond+lips kohustuslikud :D
naised ülce linnapeal ei vaadanud vä et vabsee korralikud jne:D
ja siis visati mapp kuskile sõbra juurde ja mindi jooma :D

karu
19/02 12:03

reedel - viru valge viin, saaremaa viin, tequila, rumm, õlu
laupäeval - õlu, rumm, viin, tequila, viin

einuh ega see nimekiri nüüd ka samas jällegi ei eruta normaalseid naisi.
(mitte isiklikult karu, aga see hea lause lihtsalt)
drum
19/02/2007 20:04

no aga kogustest ta ju ei räägi ..
   Post A Reply
Pages (6): « 1 2 3 [4] 5 6 »