::estonian drum'n'bass forum:: ::estonian drum'n'bass forum:: > ::estonian forum:: > Jutunurk > Tervise teema
Pages (6): « 1 2 [3] 4 5 6 »    
Author
Thread    Post A Reply
adapter
18/10/2007 19:27

ROFLEX
Edit/Delete Message Reply w/Quote
Street J
19/10/2007 08:35

Mul oli siuke teema, et lampi tekib vahepeal õhupuudus...peopesad higistavad...süda taob ja pilt hajub eest veic nagu. Hm...ei tea kas mingi vanaduse haigus...perearst igatahes väitis et paanikahäire(?!).

Esimest korda oli sama tunne mingite havai seentega kui bad trip tuli...

Peale seda pole midagi sabust kangemat puutunud, kuid ikka vahepeal käivad nn hood peal, mis tekivad täiesti suvalistel momentidel...ntx õhtul kodus filmi vaadates jne...

viimased 2 nädalat pole midagi olnud...äkki läx üle...?!
Side Note
19/10/2007 10:07

ega mahv ka süütuke pole siis päris nüüd :)
teadkyllkes
20/10/2007 15:18

mahv on teada-tuntud panic/anxiety attackide esilekutsuja vastava soodumusega individuaalides

keeruline psühhedeelne tripp võib vabalt sellise soodumuse välja kaevata

soovitan mahvist eemale hoida mõnda aega, kui "paanikahäired" (naljakas sõna, heh) selle peale üle ei lähe siis tuleks arstilt ärevusevastaseid rohte välja lunida (ntx benzod)
Street J
22/10/2007 11:27

Lunida polnud vaja vaid perearst kirjutas hoobilt 2 sorti antidepressante välja...ühed pikaajaliseks raviks ja teised selleks kui järsku hull hoog peale lendab, siis tõmbab kohe tuurid maha. Üks teine arst ütles et see teine on päris kange ja tekitab sõltuvust...spooky...

Pole julgenud võtta neid ainult veel. Olen üldiselt nende vastu olnud...
teadkyllkes
22/10/2007 11:48

antidepressandid ja ärevusevastased ravimid on kaks täiesti erinevat tassi teed, ei maksa ühte patta neid pista

sõltuvust tekitav asi on tõenäoliselt midagi benzode perekonnast, aga ei ole vaja karta et nendest koheselt sõltuvusse jääd, pigem regulaarselt (üle)kasutades, lihtsalt ärevuse maandamiseks aegajalt üks või pool doosi võtta kindlasti nii dramaatiliselt ei mõju
Taurus
22/10/2007 12:03

Street J:
Lunida polnud vaja vaid perearst kirjutas hoobilt 2 sorti antidepressante välja...ühed pikaajaliseks raviks ja teised selleks kui järsku hull hoog peale lendab, siis tõmbab kohe tuurid maha. Üks teine arst ütles et see teine on päris kange ja tekitab sõltuvust...spooky...

Pole julgenud võtta neid ainult veel. Olen üldiselt nende vastu olnud...

jep, tuttav stsenaarium mu õe puhul.
ära muidugi pane neid!
mingis filmiski kõlas läbi, et me elamegi tagajärgede likvideerimise ajastus, samas kui põhjustaja ehk allikas tekitab probleemi edasi ning näiliselt on ainus abimees tervise puhul tablett.
ELECTRICO
22/10/2007 12:04

Õige jutt. Ühed on antidepressandid pikemaajaliseks raviks, teised on rahustid nagu Xanax või siis nagu Rivotril, mis on tegelikult epilepsiaravim, kuid mõeldud ka paanikahäirete puhuks.
Street J
22/10/2007 12:58

kui meeles on, siis võin kodus vaadata mis nimed retseptil olid...vbl keegi teab siis millega tegu ja kas tasub neid süüa...vbl aitavad...
ELECTRICO
22/10/2007 13:13

Mul on kogemus olemas nende mõlemaga. Kunagi kirjutati mulle välja antidepressandid nimega FLUX, sisaldasid fluoksatiini ja pidavat olema muidu sama toimega, mis Prozac, ainult Läti firmas tehtud, seega odavamad. Olin siis umbes 17. Kütsin kogu aeg kettaid ja sellest ilmselt tekkis ka kestev kass. Sõin neid rohtusid paar kuud ja mul tegid need asja veel hullemaks. Kuna ma ei suutnud narkotsi ja joomist ikka maha jätta, siis kammis eriti kergesti ära. Hommikul võtsin rohu sisse ja kui õhtul paar õlle ära jõin, siis olin juua täis, kui libistasin midagi kangemat, tuli pilt alles järgmine päev ette. Savu suitsetades hakkasin täielikku segast peksma indiaanlastest, ecstasyst, vigvamitest ja lumeinimestest. Lõpuks jõin ühe isa sõbrast arstiga viina ja ta ütles, et vali, mees, kas jätad maha need rohud või loobud täielikult joomisest. Sest vastasel juhul ärkad sa ühel hommikul kuseloigus või lämbud oma okse sisse üldse ära. Sellest päevast peale ma enam rohtu ei võtnud. Mingeid erilisi võõrutusnähte küll ei esinenud.
Teine asi on benzodega. Selleks, et neist sõltuvusse jääda, tuleb neid ikka korralikult kugistada. Vahel harva võtta pool milligrammi ei tee midagi. Samas kui neid süüa iga päev, siis on need ühed ohtlikumad asjad üldse. Need teevad inimesest täieliku dauni, peale selle on seda sõltuvust peaaegu võimatu ravida, sest sellel puudub asendus (v.a mõne teise benzo näol). Ainult väga tugev inimene saab sellest sõltuvusest jagu. Mul on mitmeid rahustisõltlasest sõpru, kes on proovinud neid maha jätta. Peale kolmandat ööpäeva üleval olemist pole keegi vastu pidanud. Tuleb alla doseerida, see tähendab vähendada koguseid ja võtmiskordi aegamööda. Mu isa oli kaks aastat täielik xanaxi sõltlane, aga siis asendas selle Remeroniga ja nüüd on sellest täielikult vabanenud. Loodan, et mu kirjutisest oli sulle abi, aga ole ettevaatlik.
Taurus
22/10/2007 13:15

100 nõus selle jutuga!
Tean ka rahustityype mõndasid, suht jah, mis siin salata, silmad on nagu vaimuhaigetel ja mingi kogu aeg nagu oleks uimas.
See ei ole kena vaatepilt.
Ja nad panevad neid rahusteid täiesti lambist, lihtsalt, et "oleks midagi sees".
Noored inimesed, ülikoolid ja värgid.
Esialgne abi (mis oli ka narkost põhjustatud) asendus uue sõltuvusega.
inZtance
22/10/2007 13:25

täitsa jube värk ju:S tegin ka mingi tableti ükskord ära, võtsin sisse, imelik oli olla täitsa, nagu narkouimas:S
skyzer
22/10/2007 13:54

nja igasugused medikamendid suht jubedalt m6juvad kui s88d neid parasjagu ja siis jood alkot... reedel keskp2eval v6tsin oma viimase antibiootikumi sisse ja siis 6htul hakkasin vaikselt jooma ja 88sel kui asi l2ks viinani, siis kadus pilt m2lu t2iesti 2ra, ja tagasi tuli alles laup2eva hommikul kui yles 2rkasin.
Street J
22/10/2007 18:44

ok...üx rohi on siis Paroxentium 20MG...see on see lahjem mida peaks pikalt võtma...

Teine...see äkilisem on Alprazolamum 50MG
Taurus
22/10/2007 19:03

Alprazolamum / tabl / 0,25&0,5&1mg

N05B Trankvilisaatorite rühma kuuluv aine:

7. Psühhotroopsed ained: trankvilisaatorid ja uinutid.

Adrenergilist süsteemi mõjustavad ained. Dopamiin-, histamiin- ja serotoniinergilist süsteemi mõjustavad ained.

#########################

ja selle Paroxentiumi kohta ei leia ükski otsing midagi, trykiviga äkitse?
teadkyllkes
22/10/2007 22:19

Alprazolam on sama mis Xanax

http://en.wikipedia.org/wiki/Alprazolam

http://en.wikipedia.org/wiki/Paroxetine
adapter
22/10/2007 22:34

Cipralexi võtsin kunagi pool aastat,siis nagu mingit sõltuvust vms polnud,nüüd kevadel võtsin jälle neid vahepeal ja iga hommik kui unustasin võtta,tegid tööpäeva suht närviliseks kuna ma sisendasin endale et ainult nendega suudan rahulik olla,peale seda tegin nendega lõpu..aa ja kunagi sai neid 3-4 kaupa võetud,mingi eriti imelik effekt tuli,halbu mõttetid lihtsalt ei suutnud mõelda ja silmad olid nagu tõllarattad :D
Street J
23/10/2007 06:28

tänx info eest!
ELECTRICO
23/10/2007 08:00

Täpsemalt alprazolam on Xanaxis olev toimeaine, ju siis ka rohi.
Taurus
23/10/2007 08:04

tssstt, kõrvalmõjudest rääkimine ei ole pop
tssttt
ELECTRICO
23/10/2007 08:07

Need kõrvalmõjud mõtlete ju ise välja. Kui te ennast terveks saate mõelda, ei ole ju mingeid kõrvalmõjusid. Mis peavalu? Mis iiveldus? Mõtlete, et neid ei ole ja ongi kõik ju, või mis?
ELECTRICO
23/10/2007 08:16

Väga hea.
Taurus
23/10/2007 08:18

ELECTRICO:
Need kõrvalmõjud mõtlete ju ise välja. Kui te ennast terveks saate mõelda, ei ole ju mingeid kõrvalmõjusid. Mis peavalu? Mis iiveldus? Mõtlete, et neid ei ole ja ongi kõik ju, või mis?

ma juhtisin pigem tähelepanu sellele, et inimesed lahmivad endale keemiat sisse, ise üldse enne uurimata, mis mõjud, mis tagajärjed jne jne
põhimõtteliselt nagu kauba müümisega ikka, kuidas sa müüd kaupa, seda kiitmata (reklaamid).
Aga tervis on asjaolude sunnil väga nõrk teema, kuna kahjustatud organismi ei saa kuskilt enam uut osta, seepärast peaks ideaalis jamasid tervise puhul ennetama.
a nagu sa rääkisid ka, et keegi soovitas su joomise maha jätta, kui tahad, et paremaks läheks, aga kuna väga paljud ei suuda seda anyway, siis ongi paratamatuse olukord.
ei ole võimalik saada 2 asja korraga, julmalt kammida ja tervet organismi, aga see on ju nii või naa kõigile teada, a tehakse ikka
ELECTRICO
23/10/2007 08:30

Nii ta on.
Taurus
23/10/2007 08:36

nõus muidugi
teadkyllkes
23/10/2007 12:48

need kõrvalmõjud avalduvad üldjuhul ainult siis kui liiga palju võtta või väga regulaarselt tarbida, muidu erilist muret ei ole nende pärast, võibolla mõned kergemad asjad ainult avalduvad

tean jah et alprazolam on xanaxi toimeaine, väljendusin veits valesti, aga sama teeb välja enivei

taurus, kõik inimesed päris ka nii ei tee, ikka loevad ravimite infolehti jne, aga kindlasti mitte kõik, paljuski on süüdi kergekäelisus millega ravimeid välja kirjutatakse, parim näide on USA ja SSRI tüüpi antidepressandid mis on enim välja kirjutatud ravimid maailmas, suht läbimõtlematult kirjutatakse neid ikka välja kuna ravimitööstuse surve on nii tugev, tulemuseks on see et paljud inimesed kes neid tegelikult ei vajagi on SSRIde peal, mis pikemas perspektiivis tekitavad rohkem kahju kui kasu (muidugi mitte igal juhul aga paljude puhkudel kindlasti)
Taurus
23/10/2007 13:08

jep (ma ei mõtlegi kunagi kõiki oma tekstides)
Kui ikka inimesel on tõsine mure ja ta TAHAB ISE sellest lahti saada, siis tulebki mängu see aspekt, et probleemile tuleks läheneda inimese tasandil, sest meil kõigil on ju erinev psüühika, aga konveier meetodil tablettide väljakirjutamine teeb organismile karuteene, aga keda huvitab see?
Ainult üksikjuhtudel ja kui doktor juhtub olema hea tuttav/sõber, läheneb ta probleemile inimese tasandil.
Tegelikult jah, nagu sa ka mainisid, on surve nii tugev paraku.
Sest lihtne näide on ka möödunud aeg: kunagi ei olnud sellist meeletut valikut tablette, aga ikkagi inimesed elasid.
Nüüd haaratakse igal väiksel võimalusel kohe käsi mingi ravimi järgi.
Kunagi oli stress ikka tuntud kui elatanud inimeste mure, nüüd pannakse selline diagnoos paljudele noortele???
Ja mida see noor siis mõtleb?
Ta hakkabi seda arvama, et tal on stress, kuigi tegelik põhjus võib olla hoopis midagi muud.
Ja mida ma alati olen ikka maininud ja jäängi mainima: ei ole mõtet alahinnata oma mõttejõudu
Street J
23/10/2007 15:12

tõsi ka see et osad stressi sümptomid sarnanevad mõningatele muudele haigustele (hingamisteede haigused näiteks). Ja kui nii kergekäeliselt stressi diagnoositakse võib nii mõni tõsisem tervisemure jääda ravimata jne
Taurus
23/10/2007 15:40

Pärnus leidub arste, kes diagnoosisid vähi, kuigi inimene oli rase.
millest me üldse räägime
Usaldusest äkki?
Aga jah, palgad on igal pool nii väikesed, et ega see eriti panegi sügavamalt probleemidesse suhtuma.
teadkyllkes
23/10/2007 17:01

irw eks loode ole ka jah teatud tüüpi kasvaja :P aga siiski mitte vähk :D

eestis see mure ka et paljud kompetentsed arstid on paremaid palku otside välismaale ära läinud, pole siis ka ime et arste väga usaldada ei saa, tuleks mitme arsti käest nõu küsida enne kui mingi pikaajalisem ravimikuur ette võtta

stressiga on see teema ka et elutempo on kõvasti tõusnud ikka võrreldes sellega mis vanasti oli, vbl tõesti on see nüüd palju sagedasem ka noores eas, vähemalt kergemal kujul, aga see ei tähenda et peaks kohe antidepressante võtma hakkama kui stress diagnoositakse, selle vastu võitlemiseks on muid meetodeid ka
   Post A Reply
Pages (6): « 1 2 [3] 4 5 6 »