::estonian drum'n'bass forum:: ::estonian drum'n'bass forum:: > ::estonian forum:: > Jutunurk > kosmiline universum
Pages (19): « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » ... Last »    
Author
Thread    Post A Reply
M3RN-ZID
01/09/2007 16:17

Kapuuts:
irw selle peale saab ainult phibbs tulla:D

ma vähe ei irvita praegu!?=D=D
Edit/Delete Message Reply w/Quote
Mierda
01/09/2007 16:22

Re: Eestlased Kanepi-is universumi saladusi lahendamas

phibbs:
Saabuval aastal käivitub Kanepis-is Eestis ja Astraali piiril maailma suurim teadusapiip nimega THC ehk suur savukeste põrkur. THC peaks lahendama ühe huvilisi pikalt painanud probleemi: miks on savul laks?

Korraldajad kutsuvad mikromaailma kirjeldavat üritust proosaliselt standardmudeliks. Uskumatu, aga see mudel väidab, et meie ise ja meid ümbritsev loodus koosneb massitust laksust. Kuidas nii? Meie igapäevane kogemus väidab ju kindlalt, et meil on ikka päris korralik laks. Standardmudel lahendab probleemi nii, et meid moodustav laks on küll massitu, laksuga on ainult veel seni avastamata ainevorm nimega Higgsi bosonoid. Tänu standardmudeli sümmeetriate rikkumisele moodustab Higgsi väli omamoodi keskkonna, milles savu mateeria saab omale massi. Analoogne füüsikaline nähtus on materjaliteaduses tuntud näiteks ülijuhtide puhul. Higgs annab massi ka “raskemale kraamile”, nõrka vastasmõju kandvatele W- ja Z-bosonitele. THC üks peamine ülesanne on leida vabu Higgsi osakesi, mis kinnitavad tugevat laksatiivsust.

XDXDXDXDXDXDXD, aga miks see kivi teemas pole? :D
Taurus
01/09/2007 16:25

jaja, see siin on ikkagi väga tõsine ning huvipakkuv topic!
phibbs unustas lihtsalt
phibbs
02/09/2007 15:49

Vabandan (Post topic) Subjekt (-->kivi)

ma panin topicu omateada.. m6tlesin et see l2heb automaatselt... nagu näha pole arvutisysteemidest kasu. vabandust veel kord
Taurus
02/09/2007 15:52

nagu näha pole arvutisysteemidest kasu

irww
M3RN-ZID
02/09/2007 17:33

tra siin foorumil läheb iga päevaga aina kosmilisemaks asi=D
kristjan
26/09/2007 11:18

Taurus
26/09/2007 11:23

yees, piskukene lähiümbrus
kristjan
26/09/2007 11:28

vaadake lõpuni!! päris teemakas
Mierda
26/09/2007 11:43

tänks kristjan...väga hull väga hull noh :D
ma vaatan veel paar korda seda viimast ma arvan xD
kristjan
26/09/2007 12:00

No seda et jah JUST täna mu naine neid uuris ja hakkas enastki huvitama.. :D mis siis tänases nii erilist on
Taurus
26/09/2007 12:17

see teine oli küll hea video jah
toimena peaks natuke mõtteid avardama
unkind
26/09/2007 12:51

päris cuulid vidjod.
Side Note
26/09/2007 12:54

naine uuris...uu hot
:)
morphact tahab pihtida?
Taurus
07/11/2007 08:55

Teadlased avastasid viie planeediga tähesüsteemi

http://www.postimees.ee/071107/lisa...ga-tahesusteemi

hellyea
teadkyllkes
07/11/2007 12:23

eino palju õnne neile aga meie jaoks ei tähenda see kahjuks midagi

huvitavaks läheb alles siis kui hakatakse leidma planeete kus on maaga sarnased tingimused, aga nagu selle artikli lõpus mainitakse läheb niikaugele jõudmiseks veel aastaid
Side Note
07/11/2007 12:29

jõuame oodata küll ;)
Taurus
07/11/2007 12:31

Kõik asjad kosmoses tähendavad meile palju
Lahti on vaja saada arusaamisest, et elu on olemas ainult sellisel kujul, nagu meil
teadkyllkes
07/11/2007 12:42

jah aga mingi viieplaneediline tähesüsteem seda arusaama küll kuidagi ei kõiguta

aga no eks seegi ole beebisamm edasi
teadkyllkes
07/11/2007 12:46

Side Note:
jõuame oodata küll ;)

ma ei ole päris kindel kas meil ongi sealt suurt midagi oodata, kosmoloogiaga on teine asi, see võib meile veel tuua tõdesid mida me praegu ette kujutadagi ei oska, aga astronoomia valdkonnas ma küll suurt midagi juhtumas ei näe

ok avastame mingeid tähesüsteeme - so what? see on isegi teada et neid süsteeme on lugematu hulk, see et me teeme kindlaks kus mõni neist asub ei vii meid küll eriti edasi, ainult tõestusmaterjal asjadele mida me isegi juba teame
Side Note
07/11/2007 12:55

no Maa taoline planeet tingimustega elu tekkeks(as we know it) oleks üsna teemas juba
teadkyllkes
07/11/2007 13:09

on matemaatiline tõsiasi et oleks äärmiselt ebatõenäoline et selliseid planeete ei ole.. mida erilist sellele konfirmatsiooni leidmine meile juurde annaks?
Side Note
07/11/2007 15:19

arvad? Kui avastataks planeet millel ilusti kenasti ookeanid sillerdavad ,planeedi raskus umbes sama ,külgetõmbejõud sama ,temeperatuur ka elatav ...täiesti mõttetu avastus inimkonnale.
mm..nojah siis :)
teadkyllkes
07/11/2007 15:47

no neid sarnaste tingimustega kive on ennegi avastatud (ntx meie enda lähinaaber europa), see ei tähenda veel midagi
Taurus
07/11/2007 15:53

Fakt on see, et vastused on kuskil seal kaugel olemas :)
Kapuuts
07/11/2007 16:03

vastus lukku ja salatoimikutesse
Side Note
07/11/2007 17:43

hm jah Europa on hea näide ,aga uurimised käivadki selle ümber ,saadetakse mingi anderoid-tüüp :) sinna jälle teele ka kohe varsti ,veel detailsematele uuringutele ja puurimistele 2015a umbes ,eks me ennem poleks teadnudki et seal jää "kooriku" all mis praguneb ,lausa vee ookeanid all ehk isegi ,atmosfäär ka enamvähem hubane ja puha ,kui poleks teadus sinnamaani olnud arenenud et saime teda nii lähedalt uurima asuda .Tahan öelda ,et minu meelest asjad lihtsalt liiguvad tehnika arengus väga fcking kiiresti küll viimase ~50a ja planeet veel paremate ja maale sarnasemate tingimustega oleks avastamist väärt näit. 50a pärats juba(arvestades tehnika arengut ..või ma liialdan :)
teadkyllkes
07/11/2007 18:39

no europa jah hea lähedal aga vaevalt et me 50 aasta pärast mingeid teisi tähesüsteeme lähemalt uurima minema oleme juba võimelised
phibbs
07/11/2007 19:18

töravere poisid võivad iga kell üllatada :)
paar roostes sputnikut ära remontida ja asi võib juba täitsa teise ilme võtta :)

teadkyllkes:
no europa jah hea lähedal aga vaevalt et me 50 aasta pärast mingeid teisi tähesüsteeme lähemalt uurima minema oleme juba võimelised
Taurus
07/11/2007 19:19

yees
   Post A Reply
Pages (19): « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » ... Last »