Taurus: Endal oli hiljuti keiss, kui mingi normaalse välimusega 30ndates noor mees palus osta piima ja leiba.
appikene.
ma kamplen juba pikemat aega murega, et kuidas saaks aidata. on nii palju vanu inimesi ja selliseid peresid keda saaks aidata ka ilma riigikogu palgata. aga kust ma nad leian. nii väheseid on ju kes avalikult julgevad abi küsida.
(palun mitte alustada moraalilugemist minu naiivsusest ja kuidas inimesed seda hakkaks ärakasutama jne. ma arvan tõsiselt, et eestis on selliseid hädas inimesi kes seda ei kasutaks ära vaid oleksid rõõmsad väikse abi üle ja ei mängiks sellega)
Ükskord tööletulles ronis vanast põlenud majast mees välja, kurtis tugevat peavalu ja palus 10 krooni, et saaks keefiri osta. Mulle tundus see pohmelli puhul täitsa loogiline ja andsin talle kümpsi.
On oht, et ta läks ja ostis hoopis õlut, aga mul polnud aega poodi minna talle keefiri tooma...
Lihtsalt see tema põhjendus oli liiga hea :D
Samas kunagi SADAMAS tuli kutt rääkima, et tal buss läheb kohtla-järvele ja piletiraha 50 krooni vaja... Ma rääkisin telefoniga, seisin, vend selgitab koguaeg mu kõrval. Lõpuks panin oma pika kõne ära, ütlesin, et krt sa oled sadamas mitte bussijaamas ja läksin minema. Vend jäi mokk töllakil passima sinna. Neile bussikuttidele ma küll plekki ei anna.
Andre: Ükskord tööletulles ronis vanast põlenud majast mees välja, kurtis tugevat peavalu ja palus 10 krooni, et saaks keefiri osta. Mulle tundus see pohmelli puhul täitsa loogiline ja andsin talle kümpsi.
On oht, et ta läks ja ostis hoopis õlut, aga mul polnud aega poodi minna talle keefiri tooma...
Lihtsalt see tema põhjendus oli liiga hea :D
sellega meenub... jalutasime ühel sombusel pühapäeval üsna ränga pohmakaga kodu poole, sai ka poest peaparanduseks materjali ostetud, s.h. keefiri , kui seljatagant hõiskab ~30 a. punase näoga tüüp ja küsis kas on mul viis seitsekümmend anda...tundus päris konkreetne summa ja küsisin et milleks sul seda ka vaja on. "No milleks vaja, milleks vaja, keefiri tahaks osta! Puudu jääb" Kuna tundus sel hetkel täiesti mõistetav soov, siis võtsime kukrud lahti ja otsisime talle 5.70
vot siis heategevus
Mul endal kontakti pole, aga räägitakse, et kõige odavam on tellida kataloogi uksed, seinad jmt poolast (kust eniveis kõik tuleb) ja ise kokku panna.
Teine variant (mis jääb ka sinu hinnaklassi) on IKEA-st tellida terve köök, selle raha eest saad ka pliidi ja vb isegi nõudepesumasina... Ainult transa tuleb hea välja mõelda, parim ise vist autoga järgi minna kuigi tegutseb ka spets IKEA-Transa, kes toob kauba eestisse... Eks uuri järgi...
Ikea on vast mugavam ja kindlam kui poola...
IKEA kodukalt võid tirida mingi programmi ka, kus saab köögi sisustuse ära teha ja siis ta näitab täpselt, mida ostma pead...
Ikeaga on see variant, et kuna see on suht lihtsaks tehtud, siis saad mingi suht odava ehitusvenna otsida, kes sul selle päris odava raha eest kokku kruvib.
Ikea köögides oli veel see hea, et need olid integreeritud... eestis on suht raske leida odava raha eest sellist kööki...
katzy: ei tea veel, millal asjad nii kaugele jõuavad, aga loodan ise kah, et peagi saab leiva ja soola lauale panna :)
kain: kuule oli selline võimalus jah...ja poegi hakkab uues koopas kooruma tuhandeid erinevates variatsioonides, kui Eestisse satud saad endale ka valida ühe kaasa