| Author |
| Thread |
|
 |
|
Catastroфиck
27/04/2007 10:44
|
Taurus rääkis siin korralikest inimestest..
missugune nn "korralik inimene" läheb võõrasse vallutatud riiki ja siis hakkab veel räuskama et miks teda ei respekteerita.
naabri näited on nii toreded, teen veel ühe.
elavad siis koos sõber sergei ja vitaalik ühes korteris ja neil oli naaber nimega tõnis. vitaalikule tõnis ei meeldi ja ta läheb krjäknuitab tõnise surnuks. vitaalikule hakkas tõnise korter rohkem kui tema enda sealaut ja ta otsustab sinna elamam minna. kuna tõnise korteris on laser digitv, valve soundsystem kolib sinna ka sergei. ja sergei loogika ongi see, et kuna tema ei tapnud, ei teinud midagi valesti ja mida see fakin politesi nüüd möliseb et võõras vara jne.
selles suhtes omal ajal tuli ka venemaalt põgenikke kes kohalikku paska händelida ei suutnud nende siiatulekust saan aru. aga enamus roomas siia hea ja lihtsa elu peale - korter, töökoht.
see sõudrsamba väide on täielik absurd.
eestlased EI TAHTNUD venelasi siia riiki, selle otsuse tegid meie fakin riigipead. mingist rahva tahtest rääkida ei saa.
eesti meestel valikuid oli umbes kõva 3 valikut:
1. mine sõtta venelastega mestis
2. saa kuuli kohe
3. kärva kuskil siberi koonduslaagris.
eesti mehed ei läinud sinna sõtta omal vabal tahtel vaid vene riik lihtsalt värbas nad jõuga.
ning nagu me teame kes nimetatud 3 valiku seast endale sobivat ei leidnud, hakkasid metsavendadeks.
jep ausammas on nende jaoks kes võitlesid natside võimu vastu, nagu ültesin olid seal ka eestlased (aga mitte omal vabal tahtel - erandeid on alati). kuid siiski eestlased olid ise okupeeritud - see oli nende jaoks suurem probleem kui saksamaa ning tänu sellele sümboliseeribki pronksmees eestlaste jaoks vene võimu.
5 jürgen peksab 3 aastast madist kõik on kuul, jürgenile meeldib. aga *oh noes* tuleb 8 aastane ants kellest 5 aastane jürgen enam üksi jagu ei saa. haarab siis madise ka kaasa, lähevad taovad kahekesi 8 aastase antsu ära, probleem lahendatud. nüüd saab jürgen rahus jälle madist edasi peksta.
|

|
lzy
27/04/2007 10:47
|
no tegelt pole mõtet seda asja enam pläkutada ja üle dramatiseerida, niikuinii on kogu see jama tegelt ajakirjanduse fabrikaat!
mõni aasta tagasi polnud kellelgi suurt sooja ega külma....
ja leaf, sul on eesti kodakondsus? järelikult oled sa võrdne kõikide eestlastega seaduse silmis ja nii on.... ära nüüd hakka ajama mingist kohutavast vaenulikkusest ja muust värgist või vandenõudest. Kõik tahavad elada rahulikult ja ma ei kujuta ette, mida pidid tundma need inimesed - ükskõik, mis rahvusest, kes elavad pärnu mnt ja seal rahvusraamatukogu juures, kus on nende õigused?
ehk siis mõttetu see üksteise süüdistamine - ja meie võiks üritada hoiduda sellest, mis juhtus minevikus, vaid elada üksteise kõrval edasi, rahulikult.
|

|
SC9
27/04/2007 10:53
|
CHILLOUT PEOPLE !
|

|
dr3xl
27/04/2007 10:55
|
le4f:
Asi on valitsuse suhtumisest venelaste vastu don't you get?!
Eesti meedia lasi välja uudise et üks venku andis teisele nuga ja Valitsuse pressi-konverentsil üks minister naeris selle üle, kuidas saab ülce naerda inimese surma üle. See näitab suhtumist ja tekitab vastas reaktsiooni.
valitsus on kodanike jaoks, ükskõik, mis rahvusest nad ka ei oleks.
see, et seal vene poliitikuid ei ole, siis sellepärast, et lihtsalt pole selliseid, kellel oleks rahva poolt mingi toetus, mitte sellepärast, et venelasi diskrimineeritaks.
naerva ministri kohta ei oska midagi öelda, ei näinud seda presskonverentsi. tõenäoline, et kuskil kontekstist välja rebitud ja me kõik teame, kui lihtne on inimesi üles kruvida. ma ei imestaks, kui sellest Dimast märter tehakse, a la "suri esivanemate mälestuse nimel".
tegelikult siin kahe kogukonna "läbisaamine" ongi nagu reaktsioon reaktsiooni otsa - venelased keelduvad eesti keeles rääkimast (minu 85a vanaema oskab "tere" ja "aitäh öelda, kuigi on elanud siin aastast 1946), eestlaste jaoks on venelased robustsed ja ropud inimesed, kes ei austa teisi kultuure sellepärast, sellepeale venelased arvavad, et eestlased on "nedobitõje" fašistid (mida iganes), ja nii edasi. lõpptulemus on see, et keegi ei mäletagi õieti, mis oli algpõhjus. sest praegu see pronkssõdur, see on kökimöki, lihtsalt ettekääne. probleem on ju hoopis mujal.
aitab ehk "reageerimisest" ja hakkaks õige elama vahelduse mõttes.
|

|
lzy
27/04/2007 10:55
|
Ma palun vabandust, kui kellelegi on liiga tehtud ja südamepõhjast solvatud. Ja ma loodan, et ka vastaspool teeb seda!
|

|
Catastroфиck
27/04/2007 10:58
|
le4f:
Liidu ajal jobu, inimesed ei saanud valida kus nad elavad, ning kodumaa on see koht kus sa kasvad ülesse(ahoi väliseestlased come home), meie oleme sama palju kannatanud kommunismilt, kas sa seda aru ei saa?! Aga meie ei seosta seda monumenti kommaritega vaid seome vabastajatega... Teie paranoia pärast see võeti maha ja mis edasi saab?! Ilma selleta ükski probleem meie rahvaste vahel ei lahene, kuid meie seda ei unusta.
eestlaste jaoks seostub see monument otseselt vene okupatsiooniga, see on ajalooline FAKT (ma eelmises postis seletasin miks jne). kas sa sellest aru ei saa!?!?!?
ja millest nii suur probleem ma ei saa üldse aru, meie riik ei taha ju seda hävitada või eesti venelasi riigist välja saata vms. lihtsalt tõstame teisi kohta selle, ajalugu see ei muuda, milles probleem omg.
|

|
Side Note
27/04/2007 11:01
|
SC9:
CHILLOUT PEOPLE !
:) yea
|

|
Upo110
27/04/2007 11:01
|
südametu nagu ma olen, aga see dmitri ja olegi pussitamiseteema:
|

|
cr1m
27/04/2007 11:05
|
phenS:
Taurus rääkis siin korralikest inimestest...
...
... edasi peksta.
Esiteks oli sel ajal Nõukogude Liit mitte Vene riik
Teiseks. Enamus venelasi tuli siia, sest siin asusid nõukogude sõjaväebaasid. Nagu sa ise ei teaks, et Eestis oli sadu tuhandeid sõjaväelasi ning ka nende pered toodi siia.
|

|
eQ
27/04/2007 11:14
|
võiksid aru saada, et see mälestusmärk ei ole meile selline nagu teile.
ja see mälestusmärk võetakse maha, ning pannakse hiljem kuhugile mujale üles. seega saate lilli sinna viia ja kõik on okeika. kesklinnast tuli selline koht ära viia, sest see tekitaks lihtsalt palju probleeme rahvuslaste seas.
varsti saate jälle ülistada oma rahva tegusi.
ja maha võeti see üsna rahumeelselt, vene poolt tuli mäss.
|

|
Katzy
|
Ok sry my bad selle Olegi ja Dimitriga ma vaatasin liiga varajaseid uudiseid.
Aga su viimasele põustile ütleks ma küll nii palju et ära palun kasuta sõna TEIE...sest ma arvan et väga paljud MEIST ei tahtnud et see minema viiakse või oli kama kaks.. kui kedagi süüdista siis valitsust...nagu ka üldistus TEIE vandaalitsesite öösel ei oleks õige öelda nende inimeste kohta kes kõik rahumeelselt tulid meelt avaldama...
See oli siis le4f'ile
|

|
Taurus
|
Seepärast tulebki euroopas ja kogu maailmas üheselt taunida kommunistlikku režiimi (natsistlikku režiimi juba taunitakse) ja hakata taga otsima kommunistidest marodööre(alustada võiks kremlist, kellele isegi riigipea surm korda ei läinud, näidates haledalt oma suhtumist, mitte püsti tõustes leinaseisaku ajal--naerdi samamoodi näkku)
See ÜLDISTAMINE on jah väga haige
|

|
Catastroфиck
27/04/2007 11:15
|
eino meie riik ei teinud eesti venelastest mingeid vanlasi ju. taheti lihtsalt monument über tõsta ja asi vask. eilste sündmuste kägus teisaldati ju see väga kenasti?
aga kas sa saad ka aru eestlaste vaatevinklist aru saad - kuidas ja miks see sümboliseerib meie jaoks okupatsiooni?
leinamisest saan aru, see kõik on kuul aga kuju võiks olla vastavas kohas. nagu surnute jaoks on loodud surnuaiad.
|

|
eQ
27/04/2007 11:15
|
fck.. üldistamine on nõme jah..
osadele eestlastele ja osadele venelastele oleks korrektsem.
|

|
Side Note
27/04/2007 11:18
|
cant we all just chill here?
ja vaatamata oma põlevast soovist midagi öelda hoopis tunnistada ,et see on mõttetu ja arusaada ,et kõik sõnalisele või füüsilisele vägivallale viitav või otsene äkitamine(nagu sinna Hirveparki kogunemisele kutsungid eestlaste poolt) ei vii kuhugi mujale kui straight down põhja ja meid endid tagasi sõdadeni.
jõle rõhuv on lugeda ja kuulda kõike seda mis nüd vallandund on eri meediakanaleist...maale ära sõitma ,läkski soojaks ilm ;)
|

|
Katzy
27/04/2007 11:18
|
Üldse on nõme hakata siin rääkima ma et eestlased värdjad või venelased värdjad. Ma arvan et kõik me tunneme piisavalt teisetest rahvustest inimesi et teha mingeid üldistusi selles osas..nagu ma ka enne ütlesin et debiilikuid leidub igal pool.
Kuid ma leian et rõve on see et leidub inimesi kes ikka veel peale nii pikka aega normaalselt läbi saamist hakkavad mõlemal pool vaenu õhutama.....:S
|

|
dr3xl
27/04/2007 11:23
|
Side Note:
cant we all just chill here?
ja vaatamata oma põlevast soovist midagi öelda hoopis tunnistada ,et see on mõttetu ja arusaada ,et kõik sõnalisele või füüsilisele vägivallale viitav või otsene äkitamine(nagu sinna Hirveparki kogunemisele kutsungid eestlaste poolt) ei vii kuhugi mujale kui straight down põhja ja meid endid tagasi sõdadeni.
jõle rõhuv on lugeda ja kuulda kõike seda mis nüd vallandund on eri meediakanaleist...maale ära sõitma ,läkski soojaks ilm ;)
noh, vähemalt SL Õhtulehel ja muudel lehtedel on head päevad.
|

|
Katzy
27/04/2007 11:24
|
le4f:
sorri aga ma olen küsinud väga paljude eestlaste käest mida nad arvavad, ja ma tegin nende vastusel sellise järelduse...
Täiesti usun et see ajab närvi ja saan ka aru ja olen ka ise rääkinud mitmete venelastega sellel teemal kuid ma arvan et arusaamine peab olema mõlema poolne.., ses mõttes on ju vastik ja halb kuulata kui telekase karjutakse vsje estontsõ urodõ jne. ja ma arvan et ka venelastel oleks valus kuulata kui eestlased tänavatel vastavasisulisi lauseid hüüaks. Mis aga eile oli korrast ära oli see et mingid 14 aastased purjus noored ei saand vist enam aru ise ka mis toimub ja ega neid vist ei huvitanudki...neile meeldis tasuta alkohol ja see et sai laamendada ja lõhkuda.
Pigem ongi see et kui ei tule mõlemapoolset mõistmist ei hakka ka midagi paremini minema....
|

|
widzhit
27/04/2007 11:24
|
le4f:
Aga teie sülitate meie peale
kuule, lõpeta see teie-meie. me elame kõik eestis. ei ole vaja mingit pidevat vastasseisu elus hoida. pronkssõdur tõstetakse ümber, säilmed maetakse ümber. midagi ei rüvetata.
|

|
dr3xl
27/04/2007 11:28
|
le4f:
Sa ei kujuta ette palju see meie vaatevinklist tähtis on. Ma ütlen et ma olin teisaldamise poolt kui see käib tsiviilselt, aga ei pidi Ansip seda forseerima sai oma tegemistele vastukaalu, mina isiklikult olen pettunud selles riigikorras, aga ma ei näe põhjust miks ma peaksin sellepärast rahulikult kodus istuma, või võõra Venemaale minema (aga ma ei lähe rüüstama ka sellepärast).
minu jaoks on arusaamatu see, miks üks pronkssammas, mis aastakümneid kedagi ei huvitanud, järsku viimase paari aastaga hakkas huvitama ja ühed näevad nüüd selles vaat' et kommunismi kuritegude kehastust ja teised vene kultuuri viimast bastioni. mitte ei saa aru sellest.
|

|
lzy
27/04/2007 11:28
|
leaf, saa aru. enamus eestlasi tahab lihtsalt rahumeelselt oma pisukesel maalapil elus püsida.
See monument tuleb ainuüksi sellepärast keśklinnast ära viia, et ei korduks enam see, mis praegu juhtus... Ma arvan, et sa oled nõus sellega, sest et lõhutu maksame me kõik nii või naa omast taskust kinni. Mis puutub jäänuste teisaldamisse, siis seda on kogu aeg tehtud ju ja isegi väga kuulsate suurmeetsega - nende jäänustega käitutakse arvatavasti praegu palju paremini ning maetakse korralikult uude koha, kui seda tehti omalajal. Kui veidi sorada ajaloos, siis võib Eestis leida nii mõnegi metsa või lagendiku, kus rivitäied inimesi (igast rahvusest, juutidest rääkimata) kraavis koos vedelevad.
ja ma ei tea leaf, kust sa võtad sellise vaenulikkuse. Mina olen saanud veel vene ajal tädide käest sõimata, kui ma neile vene keeles ei vastanud, sina oled saanud sõimata eestlaste käest, kõik sõimavad kõiki ja on vihased ja tuletame seda aga uuesti meelde ja siis hakkame heietama veel vanaemade mälestusi ja nutame jnejne.
Ega ma ei väida, et eetlased on eriti tore rahvus, leidub ka siin debiilseid jörme jne. Aga palun, ära võta seda isiklikult, kui mõne sellisega probleeme tekib. Selliseid asju ei tohi isiklikult võtta lihtsalt.
praegune situatsioon ei ole mitte kellelegi kerge
|

|
Catastroфиck
27/04/2007 11:30
|
cr1m:
Esiteks oli sel ajal Nõukogude Liit mitte Vene riik
Teiseks. Enamus venelasi tuli siia, sest siin asusid nõukogude sõjaväebaasid. Nagu sa ise ei teaks, et Eestis oli sadu tuhandeid sõjaväelasi ning ka nende pered toodi siia.
well riik kes vallutas teised riigid ja nimetas siis ennast liiduks. noh venelased tulidki siia sõjaväebaasidesse et "aidata meil võidelda" natside okupatsiooni vastu, nemad võidetud jäid nad ise siia ehk okupeerisid eesti. oleksid venelased sakslased välja ajanud ja ise ka minema läinud, usu mind viiks preagugi eestlased pronksõduri juurde pärgi.
aga paraku läks nii et vahet pole kas sulle situb nurka kass või koer, mõlemad viskad uksest välja.
|

|
Taurus
27/04/2007 11:36
|
Eestlased (ja enamus muid rahvusi siin) tahab lihtsalt rahumeelselt oma pisukesel maalapil elus püsida.
Muidugi on see nii
|

|
Catastroфиck
27/04/2007 11:36
|
le4f:
Sa ei kujuta ette palju see meie vaatevinklist tähtis on. Ma ütlen et ma olin teisaldamise poolt kui see käib tsiviilselt, aga ei pidi Ansip seda forseerima sai oma tegemistele vastukaalu, mina isiklikult olen pettunud selles riigikorras, aga ma ei näe põhjust miks ma peaksin sellepärast rahulikult kodus istuma, või võõra Venemaale minema (aga ma ei lähe rüüstama ka sellepärast).
em.. ma küsisin et kas sa eestlaste vaatevinklist aru saad.
mida see ansip forsseeris, oleks ta pidanud venemaaga läbi rääkima or mida? me oleme ju eesti vabariik mitte nõukogude liidu liikmesriik. kus mujal on inimesele õigus hoida asju mis talle meeldivad kui mitte oma kodus, meie riigis. omal maal on meil õigus kehtestada omad kombed. sai ei lähe ju küsima naabrimehe käest et kas sa võid oma voodi teise toa nurka tõsta.
|

|
Katzy
27/04/2007 11:38
|
Ah seeee teema võiks siin veel sada lehekülge edasi panna. Pigem ma loodan seda et eestlaste ja venelaste omavahelised arvete klaarimised jäävad suuremas jaos nendele kokkusaamistele ja et ei pea kartma et mõni hull sulle eesti/vene keele kõnelemise pärast kuskil pimedas nurgataguses nuga kütab.-..
|

|
delic
27/04/2007 11:39
|
venemaa on alati selliste asjade kohta öelnud, et see on siseriiklik teema ja pole muu maailma asi. samamoodi selle sõduriga. kuna venemaa ja nõukogude liit on 2 eri asja putini sõnade järgi, siis teda ei tohiks üldse kottida mingi plekkmees, sest see pole ju venemaa püstitatud
|

|
Taurus
27/04/2007 11:41
|
Eesti Riik on muidugi kõigile siinsetele elamiseks, mitte lõhkumiseks.
Olen nõus
Ja nagu meie suurepärane rahva esindaja Hr. Ilves juba mainiski, et pätid ja kaabakad saavad seadusega karistatud
|

|
delic
27/04/2007 11:44
|
räägime siis respekist riigi vastu, kus elame. kas see ongi respekst? minu arust võiks kõiks sellised, mittekodanikud, kelle süü lõhkumistest, varastamistes ja muudes kuritegudes on tõestatud, piiri taha ära saata uut elukohta otsima.
|

|
Taurus
27/04/2007 11:45
|
jep ja Ojuland tegi väljasaatmiseks juba ka ettepaneku
|

|
delic
27/04/2007 11:46
|
ja loomulikult need boisid ja plikad seal maanteel tegid endale ja venemaale karuteene tõestades oma intelligentsusega muule maailmale, kudias neile siin liiga tehakse
|

|
|
|