|
| Author |
| Thread |
|
 |
|
phibbs
09/03/2009 15:51
|
tea siis kaugel seegi aeg on kui juba raamatust laksu hakkab saama
|

|
dr3xl
09/03/2009 16:21
|
ELECTRICO:
Ega tavainimesed ei peagi sellest aru saama.
Seda kurvem, et see joodikute brotherhood kuidagi ei kahane, kuigi näiteid peaks olema ju küllaga, sellest, kuidas vähe sellest, et enda mõistus maha juuakse, vaid ka lähedaste ehk "tavainimeste" elu põrguks tehakse. Ka sellessamas Raua raamatus. Graps ja veel rida teisi andekaid (Alender ei lähe arvesse, sest tema läks teatavasti Estoniaga põhja) on enneaegselt hauas, lugematu arv on neid, keda keegi õieti ei mäletagi ja kes on kuhugi kalkariks end joonud. Volkonski ja Arder kutsuvad pigem esile haletsust, halvemal juhul tülgastust, oma ärajoodud ja -suitsetatud välimuse, käitumise, häälega. Ja siis veel noogutatakse otsa ka, et jah, vat, mina tean, mis on elu, sest olen viinapõrgust läbi käinud. Ma tõesti ei saa aru, milleks see kõik.
|

|
phibbs
09/03/2009 16:26
|
samamoodi kuskil joodikute foorumis ilmselt arutatakse et dram'ändbass, wtf see veel on ja milleks see vajalik on jne jne :D
üks jota alles just mingi päev jõllas mind kuna mul olid ilusad klapid peas eksole ja siis tuli kohe uurima et mis värk on :D :D
|

|
ELECTRICO
09/03/2009 16:48
|
dr3xl:
Seda kurvem, et see joodikute brotherhood kuidagi ei kahane, kuigi näiteid peaks olema ju küllaga, sellest, kuidas vähe sellest, et enda mõistus maha juuakse, vaid ka lähedaste ehk "tavainimeste" elu põrguks tehakse. Ka sellessamas Raua raamatus. Graps ja veel rida teisi andekaid (Alender ei lähe arvesse, sest tema läks teatavasti Estoniaga põhja) on enneaegselt hauas, lugematu arv on neid, keda keegi õieti ei mäletagi ja kes on kuhugi kalkariks end joonud. Volkonski ja Arder kutsuvad pigem esile haletsust, halvemal juhul tülgastust, oma ärajoodud ja -suitsetatud välimuse, käitumise, häälega. Ja siis veel noogutatakse otsa ka, et jah, vat, mina tean, mis on elu, sest olen viinapõrgust läbi käinud. Ma tõesti ei saa aru, milleks see kõik.
Täiesti nõus sinuga.
|

|
ELECTRICO
09/03/2009 16:48
|
phibbs:
tea siis kaugel seegi aeg on kui juba raamatust laksu hakkab saama
Olen eluaeg saanud ja nii mõnigi tripp on kuid kestnud!
|

|
Taurus
09/03/2009 16:50
|
Mõnest raamatust saab suisa eluaegse paugu
|

|
farmakoloog
09/03/2009 16:51
|
dr3xl:
eks see joodikuks olemise ilustamine või heroiliseerimine on rohkem selline eneseõigustus, tegelikult inimesele lihtsalt meeldib juua või ei taheta enam kainena maailma näha ja kui tekib arusaamine mida see tegelikult mõistuse v füüsisega teeb, siis leitakse mingi õigustus, et olen suur elukunstnik vms
mõni suureks kunstnikuks tahtja aga võib kellegi eeskujul valest otsast ehk siis joomisest pihta hakata..
|

|
dr3xl
09/03/2009 16:58
|
farmakoloog:
eks see joodikuks olemise ilustamine või heroiliseerimine on rohkem selline eneseõigustus, tegelikult inimesele lihtsalt meeldib juua või ei taheta enam kainena maailma näha ja kui tekib arusaamine mida see tegelikult mõistuse v füüsisega teeb, siis leitakse mingi õigustus, et olen suur elukunstnik vms
mõni suureks kunstnikuks tahtja aga võib kellegi eeskujul valest otsast ehk siis joomisest pihta hakata..
no just, kui inimene on andekas, siis see ei tähenda veel, et ta on joodik, ja kui ta on joodik, ei tähenda seda , et ta on andekas. mul on kohati tunne, et päris suur hulk inimesi joob sellepärast, et kainest peast on nad kõige igavamad tüübid üldse, vähemalt enda meelest. ma mõtlen, kui kroonilist alkoholismi ei ole veel välja kujunenud.
|

|
farmakoloog
09/03/2009 16:59
|
ise ostsin eile robert sabbag'i "snow blind"...tundub midagi head
|

|
ELECTRICO
09/03/2009 16:59
|
Jah, nii see on. Inimesel on juba psühholoogiliselt sisse kodeeritud enese õigustamine. Joodik võib isegi aru saada, millise sita sees ta on, aga proovib ikkagi enesele sisendada, et ta on suur märter ja elu on ebaõiglane.
|

|
dr3xl
09/03/2009 17:01
|
Samas, tahtejõu olemasolul, või mingi tõsise intsidendi tagajärjel, on võimalik olukorda muuta. Raud ju suutis.
edit: loodetavasti Uuspõld ka.
|

|
ELECTRICO
09/03/2009 19:05
|
Võimalik, et ma jätan ka alles siis joomise maha, kui mu vanamees on ennast surnuks joonud.
|

|
Taurus
09/03/2009 19:09
|
Inimesel on juba psühholoogiliselt sisse kodeeritud enese õigustamine.
karta on jah, vastasel juhul ei püsiks eriti kaua elus
enesetapjad samas ei tea midagi sellest
|

|
phibbs
10/03/2009 02:04
|
mitme inimese aju sa siis läbi skanneerind oled et väidad nii kindlalt et inimesel on juba psühholoogiliselt sisse kodeeritud enese õigustamine ?
Taurus:
Inimesel on juba psühholoogiliselt sisse kodeeritud enese õigustamine.
karta on jah, vastasel juhul ei püsiks eriti kaua elus
enesetapjad samas ei tea midagi sellest
|

|
Side Note
10/03/2009 07:52
|
minu meelest se musta porri näkku läheb just peale n.ö. ENSV generatsioonile kõige enam, kellele need nimed ja taoline viina panemine eriti südamelähedane oli ja kõik boheemid ükskõik, mis valdkonnast enda muusat ikka pudelipõhjast otsisid. Rock`n`roll, revolutsioon ja hevi-punk, ENSV staaride telgitagused...ma ei tea, lugesin, jäin magama, jäi pooleli, kui ebakultuurne minust.
|

|
phibbs
10/03/2009 08:02
|
aga eno raud ?
|

|
dr3xl
10/03/2009 08:22
|
ELECTRICO:
Võimalik, et ma jätan ka alles siis joomise maha, kui mu vanamees on ennast surnuks joonud.
Kui kasvõi veerand sellest jutust, mis sa oled oma seiklustest siin foorumis rääkinud, tõele vastab, siis sa vajad küll abi, tõsiselt.
|

|
delic
10/03/2009 08:24
|
või siis sul on lihtsalt igav elu :D
|

|
Taurus
10/03/2009 08:46
|
Minu meelest unt ei valeta üldse
|

|
ELECTRICO
10/03/2009 09:48
|
dr3xl:
Kui kasvõi veerand sellest jutust, mis sa oled oma seiklustest siin foorumis rääkinud, tõele vastab, siis sa vajad küll abi, tõsiselt.
Kokkuvõtmise asi, selles ma saan ainult ise ennast aidata, mitte keegi teine. Olen veel noor ja ju siis karikas pole veel täis saanud.
|

|
dr3xl
10/03/2009 09:54
|
ELECTRICO:
Kokkuvõtmise asi, selles ma saan ainult ise ennast aidata, mitte keegi teine. Olen veel noor ja ju siis karikas pole veel täis saanud.
Eks iga inimene teeb ise omad otsused, aga ma ei saa aru, milleks oodata, kuni veel hullemaks läheb ja veel raskem sellest sitast välja ronida on.
|

|
ELECTRICO
10/03/2009 09:55
|
Vot selles ongi point, et sa ei saa aru ja ei peagi saama, ei hakkagi saama, kui veab ja sellega on jutt lõpetatud :)
|

|
dr3xl
10/03/2009 10:04
|
ma arvan, et sa ise ka ei saa aru :D
aga jutu lõpp indiid.
|

|
farmakoloog
10/03/2009 10:05
|
dr3xl:
Eks iga inimene teeb ise omad otsused, aga ma ei saa aru, milleks oodata, kuni veel hullemaks läheb ja veel raskem sellest sitast välja ronida on.
ma küll saan... kui ikka juua meeldib, siis pigem tegeleks selle probleemiga ikka kunagi ülehomme, ainult mitte täna..
ja teadmine, et ülehomme on veel raskem, häirib ainult kaine peaga, seegi hea põhjus rohkem sassis olla
|

|
phibbs
10/03/2009 10:06
|
aga tavai võtame siis järgmise raamatu letti
|

|
dr3xl
10/03/2009 10:08
|
farmakoloog:
ma küll saan... kui ikka juua meeldib, siis pigem tegeleks selle probleemiga ikka kunagi ülehomme, ainult mitte täna..
ja teadmine, et ülehomme on veel raskem, häirib ainult kaine peaga, seegi hea põhjus rohkem sassis olla
ma saan väga hästi aru, mida tähendab "endale illusioonide loomine".
|

|
dr3xl
10/03/2009 10:09
|
aga keegi tarkpea võiks nüüd öelda, mis järjestuses neid Castaneda raamatuid ideaalis peaks lugema.
|

|
Side Note
10/03/2009 11:51
|
Don Juanì õpetused vist oli esimene. Sul kõik raamatud olemas? Inglise või eesti keeles?
Ise lugesin esimest raamatut online`s kunagi ingl.k
seal peaks ilmumise järjekorras ka olema
http://et.wikipedia.org/wiki/Carlos_Castaneda
siin on mingeid tõlgitud lõike veel
http://www.hot.ee/tonal/warrior/TASI.htm
|

|
dr3xl
10/03/2009 13:05
|
inglise keeles loen, hetkel on kodus ainult esimene. mõtlesin, et teen enne ühe raamatuga tutvust. tänud :)
|

|
phibbs
10/03/2009 13:24
|
teen väikse vahemärkuse te dialoogi: see suur et, kõiki raamatuid ilmselt polegi mitte kellegil kodus :D
see on lihtsalt nii suur maht et raamaturiiulid kukuksid ilmselt kokku sellise koguse köidete peale
|

|
|
|
|  |