| Author |
| Thread |
|
 |
|
ELECTRICO
02/04/2008 11:56
|
Mingi aeg nüüd sai Coelho "Veronika otsustab surra" läbi loetud. Ei midagi eeriliist, nagu laulusõnad ütlevad, aga samas sitt raamat ka ei olnud, rohkem selline naistekas nagu Coelhole kombeks.
Praegu käsil "GULAGi arhipelaag I-II", tõotab hea lugemine tulla.
|

|
Taurus
02/04/2008 13:54
|
nagu enamik Coelho asju, on Veronts ka muidugist super :)
|

|
ELECTRICO
02/04/2008 16:08
|
Selles mõttes küll, et sai paljudele küsimustele seletusi. Mitte küll vastuseid, aga võimalikke seletusi küll.
|

|
teadkyllkes
02/04/2008 16:17
|
seletused ongi teinekord paremad, siis on rohkem mõtteainet :)
|

|
Taurus
02/04/2008 19:14
|
Coelho jätab spetsilt lugeja mõtlema, vastused tuleb endal leida
|

|
kristjan
02/04/2008 19:28
|
joodiku päevaraamat. mingi sommi kirjutatud joomingu mälestused ja erinevad juhutmised... sitax saab krampi panna :)
|

|
BREAKtheCORE
02/04/2008 23:48
|
võtsin just Alkeemiku uuesti ette.
Sai kunagi ammu seda loetud, aga ma kardan et ma polnud siis kaugeltgi valmis seda raamatut mõistma. Vaatab kuidas seekord läheb.
|

|
teadkyllkes
03/04/2008 04:47
|
oioi kui mina alkeemikut puhtjuhuslikult lugema juhtusin siis mõjutas see mu ellusuhtumist ikka päris korralikult, vägagi õpetlik teos
|

|
BREAKtheCORE
03/04/2008 22:26
|
Jaa, sellel raamatul on väärtust. Väga positiivselt mõjuv raamat ning kui aus olla siis selle lugemine meenutas väga psühhedeelset trippi. :P
Kindlalt saab selle kunagi uuesti kätte võetud.
Üleüldse ma arvan et peaks rohkem lugema hakkama, kunagi sai ikka pidevalt midagi loetud, aga nüüd viimased paar aastat polegi nagu midagi lugenud.
|

|
teadkyllkes
04/04/2008 10:46
|
just, väga hea võrdlusidee - see raamat mõjus tõesti nagu intensiivne, positiivne, psüühikasse püsiva sügava jälje jättev psühhedeelne tripp
|

|
Taurus
04/04/2008 12:21
|
Hea, et ma ka nii sellest aru sain
|

|
ELECTRICO
04/04/2008 16:09
|
BREAKtheCORE:
Jaa, sellel raamatul on väärtust. Väga positiivselt mõjuv raamat ning kui aus olla siis selle lugemine meenutas väga psühhedeelset trippi. :P
Kindlalt saab selle kunagi uuesti kätte võetud.
Üleüldse ma arvan et peaks rohkem lugema hakkama, kunagi sai ikka pidevalt midagi loetud, aga nüüd viimased paar aastat polegi nagu midagi lugenud.
Nüüd ei loeta enam raamatuid, nüüd loetakse aineid.
|

|
Taurus
04/04/2008 19:39
|
nii see on
|

|
Mel
05/04/2008 02:11
|
Maailma üks haigemaid raamatuid:
Vladimir Sorokin
Sinine pekk
|

|
BREAKtheCORE
05/04/2008 02:46
|
Võtsin just kätte Elizabeth Kostova "Ajaloolane", olen kunagi seda lugenud, teemat mäletan minimaalselt, ainult seda tean et interesting read oli. :P
|

|
ELECTRICO
14/05/2008 10:15
|
Jan Gillou - "Kurjus"
Geniaalne raamat kurjusest. Soovitan soojalt. Kõige imelikum, et raamatu leiab laste osakonnast ja seda lugeda soovitas mulle mu väike vend, kes lõpetab üheksandat klassi ja kellel oli see kohustuslikuks kirjanduseks. Väga huvitav lugemine.
|

|
ELECTRICO
14/05/2008 10:52
|
Mu vend jälle ütles, et film oli nii sitt, et ta kustutas selle ära, nii et ma ei jõudnudki vaadata.
|

|
ELECTRICO
16/06/2008 22:59
|
Sai siis mõnda aega tagasi Charles Bukowski "Hollywood" läbi loetud. Olin Bukowskist enne kuulnud ja mõtlesin, et pean kindlasti midagi tema repertuaarist lugema. Ei tea, kuidas tema üks viimaseid raamatuid mulle just esimesena kätte sattus. Igatahes on tegu väga geniaalse teosega - täielik joodiku eneseirooniline huumor. Eriti mõnus oli seda raamatut pohmellis/kassis peaga lugeda. See raamat näitas (ja Bukowski enamik teoseid üldse nagu ma kuulnud olen), et mingi täiesti suvaline joodikust luuser=tegelikult täiesti arvestatava elukunstnikuga. Peaks ise ka kunagi kirjutama hakkama.
Nüüd siis hüppasin ajas tagasi ja võtsin käsile tema esikteose "Postkontor". Väidetavalt on see kirjutatud 21 päeva/ööga ja tüüp jõi selle raamatu kirjutamise kõrvale igal öösel ära kuus õlut ja pudeli viskit, kuulas kõrvale klassikalist muusikat ja tõmbas ohjeldamatult suitsu.
|

|
inZtance
17/06/2008 06:43
|
ELECTRICO:
Igatahes on tegu väga geniaalse teosega - täielik joodiku eneseirooniline huumor.
... jõi selle raamatu kirjutamise kõrvale igal öösel ära kuus õlut ja pudeli viskit, kuulas kõrvale klassikalist muusikat ja tõmbas ohjeldamatult suitsu.
ja sulle ei meeldinud selline film nagu "Factotum"?
et noh, kirjapildis toimib selline teema, aga filmina mitte?
|

|
phibbs
17/06/2008 07:10
|
mulle meeldib graafika alaseid teoseid sirvida.
kunstiga koos olevad köited on tavaliselt ka rohkem värvilised, ning kavatsen kindlasti tulevikus ka isegi entslülklopeediad proovida teha
|

|
Side Note
17/06/2008 08:03
|
jääme ootele phibbs
|

|
ELECTRICO
17/06/2008 09:44
|
inZtance:
ja sulle ei meeldinud selline film nagu "Factotum"?
et noh, kirjapildis toimib selline teema, aga filmina mitte?
"Factotum" oli see, mis oli Bukowski ainetel tehtud? Ei meeldinud jah, sitt oli. Raamatuna töötab kordi paremana.
|

|
kristjan
17/06/2008 09:55
|
LA HAINE ....sai 2Xvaadatud . sitax hea 10/10
|

|
inZtance
17/06/2008 21:03
|
ELECTRICO:
"Factotum" oli see, mis oli Bukowski ainetel tehtud? Ei meeldinud jah, sitt oli. Raamatuna töötab kordi paremana.
mhmh, huvitav jälgida, kuidas inimestele teosed nii erinevalt mõjuvad. Bukowski ise on selle filmi kohta öelnud, et siiani pole ükski tema raamatust tehtud film nii hästi tabanud seda, millest ta kirjutab. :P
|

|
ELECTRICO
17/06/2008 21:41
|
Võibolla ta siis "Hollywoodi`i" kirjutaski sellest filmist...
|

|
inZtance
17/06/2008 22:05
|
nope, hollywood räägib "Barfly"-st
http://www.imdb.com/title/tt0092618/
|

|
fungus
20/06/2008 08:55
|
Chaneldior "Kontrolli alt väljas" on ikka eriti rets raamat. Soovitan lugeda. :D
Suvaline katkend esimeselt leheküljelt:
"Aegajalt sõidan ma trammiga ja vahin inimesi. Inimeste vahtimine on diip 90-ndatest pärinev komme, mida ei viljele enam vaid Gucci prille ja üles kammitud tukaga postmodernlistlikud pederastid - hoopis iga peda peatusest trammi astuv noor wannadiip on people watcher & wonderer. Oh i wonder, inimesed on nii veidrad, oh i wonder, maailm on nii kummaline, oh i wonder, miks mu kraan tilgub kaks tundi järjest, ja tapeet selle peale ei vihasta?! Näen tihti neid maani ulatuvate seelikute- ja tanksaabastega tsikke, kelle pungitava istmik peale on kirjutatud Folk, Levist Väljas ja Von Krahl. Kopitanud ühikatuba või Kalamaja korter, viiruk, kiirnuudlid, põrandamadratsid, seivimata kubemete poolt sooritatud juhuvahekorrad! Jälk! Leebemad varjandid õpivad Tartus, mitte pedas. Suitsetavad kodus viirukit, peavad end parimad juhul budistideks või siis ei pea - hoopis ateistideks peavad hoorapojad ennast. Sellised tsikid vaatavad enda ümber ringi ja mõtlevad: "Ohh neid inimesi, kõik on nii õhte nägu, nii pimedad. Silmaklappidega. Tarbimisühiskond! Vaimu ei ole!" Või mõtlevad hoopis nii: "Inimesed... on nagu luukered." Tavaliselt leiab neid Kehrwiederi kohvikutest, Kuku klubist, Wiiraltist..."
|

|
Catastroфиck
20/06/2008 09:50
|
kiisuga kisub ka vägisi sarnased teemalõngad pähe ja seda suuremaks mjäu loomulikult paisub. i dont need this shit, see raamat jääb lugemata, irw.
|

|
ELECTRICO
21/07/2008 14:32
|
Lugesin läbi raamatu, milles ma elan ilmselt nüüd paar nädalat. Kindlasti kuulub mu elu TOP20-sse. Raamatuks siis Francis Scott Fitzgeraldi "Suur Gatsby". Kirjeldamatult hea ja kirjutatud täpselt sellises stiilis, mis mulle meeldib. Ei saagi kohe nüüd vist Marquezi "Jutuajamisi kurbade hooradega" peale lugeda.
EDIT: "Minu mälestused kurbadest hooradest" oli selle raamatu nimi hoopis, mida lugema hakkasin. Nagu see kedagi huvitaks, aga ma teengi neid parandusi enda jaoks.
|

|
balticstorm
21/07/2008 15:21
|
üritan siin Kivisildniku jutustustest jagu saada
|

|
|
|