| Author |
| Thread |
|
 |
|
GillBates21
03/03/2008 14:52
|
Luban, et palgapäeval teen raamatukogu kaardi!
|

|
teadkyllkes
03/03/2008 14:54
|
Taurus:
igavus tekkiski mul sellest, et need on nii äraleierdatud teemad, ma ei leidnud midagi UUT endale sealt (kuigi näitlemine ja kogu see temaatika oli muidugi hästi välja näideldud)
ma luban, et ma rohkem nii vanu filme ei vaata
muidugi on raske leida vanast asjast midagi uut.. milleks üldse sealt midagi uut otsida? ma vaatan vanu asja just selle pilguga et kuidas asjad on alguse saanud.. juured nohh.. kuidas tehti asju vanasti, ja kuidas need on tänapäevakunsti mõjutanud.. kõnealusest filmist leiab just nii palju selliseid asju mida polnud varem tehtud.. äraleierdamises süüdista nüüdisaja filme, mitte originaalteost
|

|
teadkyllkes
03/03/2008 15:11
|
sellest ma ka ei saa aru, kuidas saab film (kunstiteos) olla liiga kunstiline.. kunsti puhul saab ju olla ainult kas sinu esteetilise meelega sobiv või sobimatu (või midagi vahepealset) teos?
see on muidugi maitse asi, aga mulle isiklikult läks just clockwork orange kunstiline külg eriti hästi peale, fakk mul ei lähe kunagi vist meelest see tunne mis mind seda avatseeni (filmi parim koht imho) esimest korda vaadates valdas, olin küll siis täiesti seenes aga ikkagi :D no nii hästi on lihtsalt tehtud see avatseen, see muusika, see kuidas kaader aeglaselt välja zoomib, see tekst mis peale loetakse, see pleiss kus nad istuvad.. pole nii hästi tehtud asja vist ei enne ega peale seda filmi näinud.. aga jah see on muidugi maitse asi ka, kui ei lähe selline ekstreemselt groteskne kunst peale siis pole midagi teha :)
|

|
Taurus
03/03/2008 15:14
|
Niip see on
The Shining on samas nagu nii kõva minu arust, et ma olen seda mitu korda läbi vaadanud ja vaatan veel.
Aga see ongi juba täiesti teine teema
|

|
phibbs
03/03/2008 15:16
|
niii..... viimane hoiatus.... te räägite filmidest raamatute topicus... marss eemale siit !! ja toppige apelsin endale p***sse *
|

|
Side Note
03/03/2008 15:25
|
:))
phibbs on ohjad siin foorumis enda kätte võtnud lõpuks ,oli ka aeg! No more lamp ega offtopics!
|

|
phibbs
03/03/2008 16:36
|
hehe
|

|
ELECTRICO
03/03/2008 19:03
|
teadkyllkes:
sellest ma ka ei saa aru, kuidas saab film (kunstiteos) olla liiga kunstiline.. kunsti puhul saab ju olla ainult kas sinu esteetilise meelega sobiv või sobimatu (või midagi vahepealset) teos?
see on muidugi maitse asi, aga mulle isiklikult läks just clockwork orange kunstiline külg eriti hästi peale, fakk mul ei lähe kunagi vist meelest see tunne mis mind seda avatseeni (filmi parim koht imho) esimest korda vaadates valdas, olin küll siis täiesti seenes aga ikkagi :D no nii hästi on lihtsalt tehtud see avatseen, see muusika, see kuidas kaader aeglaselt välja zoomib, see tekst mis peale loetakse, see pleiss kus nad istuvad.. pole nii hästi tehtud asja vist ei enne ega peale seda filmi näinud.. aga jah see on muidugi maitse asi ka, kui ei lähe selline ekstreemselt groteskne kunst peale siis pole midagi teha :)
SÕNA
|

|
ELECTRICO
03/03/2008 21:31
|
Peale selle oli seal filmis (raamatus veel paremini) välja toodud see, et kui ühiskond hakkab kasutama sellist süsteemi, kus püüab vägivalda ühiskonnast eemaldada, pöördub ta ise vägivaldselt ühiskonna vastu. Käesoleval puhul kadus kuritegevus tänavatelt, pätid raviti terveks. Aga vägivalda hakkasid teostama hoopis võimukandjad, mendid. Inimesed kartsid tänaval käies pättide asemel politseid. See näitas, et vägivalda ei saa kaotada mitte kuhugi, ükskõik, mis meetmeid tarvitusele võttes. See on inimkonna instinkt.
|

|
sistah
04/03/2008 02:54
|
GillBates21:
Luban, et palgapäeval teen raamatukogu kaardi!
mis ajast raamatukogukaart raha maksab?
|

|
Side Note
04/03/2008 07:16
|
ELECTRICO:
ükskõik, mis meetmeid tarvitusele võttes. See on inimkonna instinkt.
arvad?
|

|
inZtance
04/03/2008 07:19
|
ELECTRICO:
See näitas, et vägivalda ei saa kaotada mitte kuhugi, ükskõik, mis meetmeid tarvitusele võttes. See on inimkonna instinkt.
mitte ainult inimkonna instinkt
|

|
Taurus
04/03/2008 10:06
|
ELECTRICO:
See näitas, et vägivalda ei saa kaotada mitte kuhugi, ükskõik, mis meetmeid tarvitusele võttes. See on inimkonna instinkt.
Sellega ongi kõik öeldud
|

|
teadkyllkes
04/03/2008 13:19
|
jep, see ei ole ainult inimkonna instinkt vaid see on loomne instinkt, midagi mis on nii ürgne et selle välja juurimine on praktiliselt võimatu.. ainus asi mis võib sellega toime tulla on evolutsioon, aga isegi see on vaieldav
|

|
phibbs
04/03/2008 13:21
|
nojaa kui kaks planeeti oma vahel kokku põrkavad kas see siis pole vägivald ?
|

|
GillBates21
04/03/2008 13:26
|
phibbs:
nojaa kui kaks planeeti oma vahel kokku põrkavad kas see siis pole vägivald ?
teaduslikult ei tohiks olla... kuid oma peas võid seda ette kujutada küll.
Üks planeet rammib tahtlikult teist?
|

|
phibbs
04/03/2008 13:28
|
jahh :) gravitatsioon on mingis mõttes ju tahe ntx :D
nohh kui toimub lauskokkupõrge siis pole vägivald aga kui väiksem planeet möödub suurest lähedalt .. aga suur mõjutab ta trajektoori gravitatsiooniga mille pärast toimub põrge, siis on vägivald
|

|
ELECTRICO
05/03/2008 00:09
|
Side Note:
arvad?
Ei arva. Tean.
|

|
Side Note
05/03/2008 10:37
|
nja ,mulle a tundub ,et tegu on konkreetse etapiga inimajaloos ,mil vägivald ,kurjus või vallutusiha ohjad jäädavalt(hope not) enda kätte võttis. Võiks vaadelda seda kui deformatsiooni või mingit mutatsiooni globaalses "organismis". Ehk tõesti see juhtus ,kui primaadist homo sapiens sai ,puu otsast alla "pudenes" ja kahel jalal jahti pidama asus , ego"mina" arenedes see üha süvenenult siiani end teostab ja kasvatab. Vbla juba enne seda... Aga kõige algselt usun mina igaljuhul ilusasse muinasjuttu inimolendi (nagu kogu universumi) puhta jõu ja armastuse ürgalgesse :) .Nagu David Icke raamatu pealkiri ütleb :"Infinite Love Is the Only Truth: Everything Else Is Illusion"(et natuke ka topicu teemas olla). Ma mudugimõista ei väida neid asju "based on facts" -alusel ,a lihtsalt -something to think about või nii :)
|

|
ELECTRICO
05/03/2008 10:40
|
:)
|

|
ELECTRICO
06/03/2008 09:33
|
Oi, kui südantlõhestav. null, kes on elus mingi kolm raamatut läbi lugenud, tahab ka raamatute teemas kaasa rääkida ja peab selleks pilgu lapsepõlve heitma. awww....
Okei, okei, ma niisama nokin, ära võta südamesse :)
|

|
Kapuuts
01/04/2008 11:05
|
üle 5 aasta võtsin siis ka raamatu kätte
asusin siis da vinci koodi kallale
|

|
BREAKtheCORE
01/04/2008 15:53
|
esimene osa Angels and Demons oli parem minu arust
|

|
Side Note
01/04/2008 18:14
|
see on teine osa...ju
|

|
BREAKtheCORE
01/04/2008 18:19
|
ei ole ju :P
|

|
Side Note
01/04/2008 18:22
|
onon! :D
|

|
BREAKtheCORE
01/04/2008 18:24
|
eiei :D
|

|
BREAKtheCORE
01/04/2008 18:25
|
wikipedia da vinci koodi kohta:
Combining the detective, thriller and conspiracy fiction genres, the book is the second book by Dan Brown to include the character Robert Langdon, the first being his 2000 novel Angels and Demons.
|

|
Side Note
01/04/2008 18:28
|
*edit : okei mai bääd :P Mind rumalat ,ala:"kõik raamatud ,mis hiljem eesti-keelde tõlgitakse on ise ka hiljem publitseeritud" -tropp suht :) .
aga need olid mul endal ka mõni aasta tagasi ühed esimesed ,ühe vääga pika lugemispausi järel :) .Põnevad põnevad ,eh
|

|
BREAKtheCORE
01/04/2008 18:30
|
Väga põnevad indeed :)
|

|
|
|