Warning: Undefined array key "maxposts" in /data01/virt34788/domeenid/www.audiokinetica.com/drumandbass-forum/showthread.php on line 204

Warning: Undefined array key "maxposts" in /data01/virt34788/domeenid/www.audiokinetica.com/drumandbass-forum/showthread.php on line 204
Poliitika & olukord riigis.
::estonian drum'n'bass forum:: ::estonian drum'n'bass forum:: > ::estonian forum:: > Jutunurk > Poliitika & olukord riigis.
Pages (32): « First ... « 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32]    
Author
Thread    Post A Reply
eNix
07/03/2011 08:52

morphact:
koli minema siis kui ei meeldi
miks te rahvas nii agressiivsed olete ? :) ma ple 8eldud et mulle midagi ei meeldi isegi, lihtsalt fakt ongi fakt
Edit/Delete Message Reply w/Quote
eNix
07/03/2011 08:59

morphact:
fakt on see, et savisaar kasutab venelaste unistusi ära, et võimule saada
yes ! see ongi nii ! ma ple kunagi sellist poliitikat heaks kiitnud ja alati olin kindel, et peab m6tlema tervest riigi rahhvast, mitte mingi yhest rahvusest, xole ju ?
eNix
07/03/2011 09:02

morphact:
ja eesti võib seal viimaste hulgas olla, see ei tähenda, et ta sinna ka jääb. mine töölt minema, kui ülemus sind koorib, või tee oma ettevõte või käi välismaal tööl. igasuguseid alternatiive on. keegi ei käsi sul miinimumpalga või siis 14-tunniseid päevi rotipalga eest tööd teha. see on su enda valik.

ja need vigisejad, kes seal vene poolel fashismist jahuvad, võiksid keelt õppida ja asja kaine mõistusega võtta, siis neisse suhtumine ka paraneb ja rohkem võimalusi avaneb - ei pea mingis lasna magalas aastaid veetma jne
t2itsa n6us, mis viriseda, peab tegutsema, on ju lihtne oma halvas olukorras riiki syydistada v6i keda iganes.. raske on saavutada midagi, selleks tuleb ju diivanist t6usta
eNix
07/03/2011 09:54

no ikka on sellinne hulk inimesi, kes elab oma kitsas maailmakeses ja arvab, et keegi on neile midagi v6lgu, vaid nende inimesi arv ainasa v2heneb, mul on hea meel, et ntx rohkem osa mu tuttavatest l6puks said aru, et nad elavad ikkagi Eestis, et kui sa tahad t2iuslikult ja h2sti siin elada ning asjade kurssis olla, peaks teadma riigikeelt, austama riigi v22rtusi ja kultuuri, neist paljud l2ksid eesti keele kursustele (kusjuures riik l6i selleks palju v6imalusi), ja p2rast seda peaaegu kohe leidsid endale t88d, ei pea nad nyyd lumi koristama, kalmistu valvama vms, ikka elab lootus et kui mitte k6ik, siis hoopis suurim osa sellistest inimestest saavad ka aru, kes ja kus nad on ning leiavat ka oma koha meie yhise sootsiumi sees.
dr3xl
07/03/2011 09:54

See, et Eesti on järsku vaeseks riigiks hakanud, on demagoogia. Umbes nagu spordis. Võid küll Eesti kõige kõvem kuulitõukaja olla, aga maailma mõistes oled võib-olla seal kuskil premier league tagaosas. Pigem on Eestis palju tööd tehtud selleks, et Eesti alles sinna tagaossagi jõuaks, sest teistel EU riikidel on suht räme edumaa. Mistõttu mu meelest oligi praegustel valimistel hea mõte hääletada nende erakondade poolt, kes ei tegele ibaajamise ja populismiga, vaid reaalselt majanduse arendamisega. Kuigi ka nemad teevad vahel vigu.

Raha ümber jagada on lihtne, teenida keeruline, aga viimane variant annab pikas perspektiivis palju paremaid tulemusi.
Taurus
07/03/2011 09:55

Meil firmas palju vene inimesi, aga nemad kõik siin sündinud ja loomulikult oskavad kõik puhtalt eesti keelt, et pole probleeme.
Samas näitabki see teise jobiks sõimamine harituse taset.
Ma ei pane enam tähelegi, kui keegi seda teeb.
Kuna igapäevaselt töö käigus tuleb ette klientidega suhtlemist, siis vene kliendi puhul alustan ma eesti keeles, enamasti hakatakse vastu samamoodi rääkima, aga kui klient tõesti ei oska, siis suhtlen vabalt temaga vene keeles.
Pärnus palju soome kliente ka, aga nendega on teine lugu - nemad tahavad ise purssida eesti keeles, kuigi mina tahan nendega soome keeles rääkida; et keelt mitte ää unustada.
morphact
07/03/2011 09:56

eNix:
no ikka on sellinne hulk inimesi, kes elab oma kitsas maailmakeses ja arvab, et keegi on neile midagi v6lgu, vaid nende inimesi arv ainasa v2heneb, mul on hea meel, et ntx rohkem osa mu tuttavatest l6puks said aru, et nad elavad ikkagi Eestis, et kui sa tahad t2iuslikult ja h2sti siin elada ning asjade kurssis olla, peaks teadma riigikeelt, austama riigi v22rtusi ja kultuuri, neist paljud l2ksid eesti keele kursustele (kusjuures riik l6i selleks palju v6imalusi), ja p2rast seda peaaegu kohe leidsid endale t88d, ei pea nad nyyd lumi koristama, kalmistu valvama vms, ikka elab lootus et kui mitte k6ik, siis hoopis suurim osa sellistest inimestest saavad ka aru, kes ja kus nad on ning leiavat ka oma koha meie yhise sootsiumi sees.

Andre
07/03/2011 10:24

Me võtsime ka hiljuti ühe vene poisi endale tööle, ta eesti keel ei olnud küll perfektne aga ta saab enam-vähem hakkama. Loodetavasti on talle siin töötamisest kasu ja aasta-kahe pärast räägib ilusti keelt. Talle endale tuleb see kogemus kindlasti kasuks :)

Aga jah, ma ise ikka mujal riigis austan kohalikke ja räägin nii palju, kui oskan ja saan nende enda keeles.
Eelmise nädala veetsin Itaalias ja tundus, et nad olid ikka päris impressed, kui ma itaalia keeles neid tänasin meeldiva õhtu eest. Restoranis arvet itaalia keeles küsides ettekandjad ütlesid "bravo" ja plaksutasid :D

Iga hommik kontorisse lennates ikka ütlesin "Buon Journo" mitte ei läinud tuppa "Tere hommikust!" :D

...ja tai tripil ka oleks meil jäänud pooled tingimised tulemuseta, kui me poleks osanud öelda kohalikus keeles, et "ei sobi" ja "vähem-vähem" ja numbrite tundmine kindlasti oli abiks teineteise soovide mõistmisel...

iseasi kepp oli hiinas, kus ei suutnud vestmiku järgi suurt midagi kohalikele selgeks teha - neil see üks-silp-tähendab-kümmet-eri-asja süsteem teeb ikka keeruliseks natuke
Infarkt
07/03/2011 14:10

ok enix, aga tol hetkel kui sa ütlesid ,et tehtud juba siis tundus nagu sa näeksid selles eelmise valitsuse teenet
widzhit
08/03/2011 06:11

[jätkan sama offtopiga]

Vestlus möödunud aastal Lätis, Eesti piiri lähedal Hesburgeris. Tegevus toimub hommikul pärast Positivus Festivali. Seltskond Eestist pärit venekeelseid inimesi, umbes 30-ndates, uurib menüüd ja heidab nalja lätikeelsete nimetuste üle. Üks tüüp ütleb: "Peaks lõpuks ikka läti keele selgeks õppima, ma satun siia juba igal aastal!", mille peale ta semu torkas: "Sa õpi enne eesti keel selgeks..."

[/offtopic]
Infarkt
08/03/2011 13:54

ma võin kihla vedada, et see prillidega tüüp laari taga on keskerakonna toetaja
Ojamees
08/03/2011 14:02

morphact:
et kes ei käinud - nagu vene poolele kirjutasin - järelikult neil hea elu ja tuleb välja, et polegi nii hull olukord eestis.
vigisemist on rohkem kui tohiks olla. [/B]

mitu protsenti valimas käis? mingi 65% umbes. et siis ainult 35% elanikest on rahul. Sel juhul on vigisemine õigustatud ja isegi vähe lärmi tehakse kui aus olla.
delic
08/03/2011 15:29

Infarkt:
ma võin kihla vedada, et see prillidega tüüp laari taga on keskerakonna toetaja

tseki seda esimest kampsuniga venda. see raputab koheselt pead, kui mikser rääkima hakkab. tüüp on täiesti eitaval seisukohal. suure tõenäosusega ei saa ta üldse aru, mis mikser seal räägib. talle on käsk kätte antud, et kui see prill seal rääkima hakkab, siis tee nagu sa ei nõustuks temaga.
Ojamees
08/03/2011 17:50

valus komöödia ju... uuriks välja kes neid sinna saatis pead raputama ja süüdistaks teda ajupesus ja sätiks ta vanglasse
Side Note
08/03/2011 18:35

delic:
tseki seda esimest kampsuniga venda. see raputab koheselt pead, kui mikser rääkima hakkab. tüüp on täiesti eitaval seisukohal. suure tõenäosusega ei saa ta üldse aru, mis mikser seal räägib. talle on käsk kätte antud, et kui see prill seal rääkima hakkab, siis tee nagu sa ei nõustuks temaga.

ma arvan, et sellel kampsuniga tüübil on lihtsalt mingi sündroom :S
delic
08/03/2011 19:50

hahahahaaaa. võib olla küll, see liikumine on seal nii värdjalik
widzhit
08/03/2011 21:12

delic:

Vist see vend - https://www.facebook.com/profile.ph...87652704&ref=ts ?
Reformi noorte juhatuse liige.
Side Note
08/03/2011 21:58

no a üldiselt läksid valimised ju okeilt...suur K jäi ilusti stseenist välja
Ojamees
08/03/2011 23:12

see oligi nii planeeritud
Kapuuts
09/03/2011 05:14

yes big K Tartu maakonnas alles 4s (Y)
Taurus
09/03/2011 06:48

Ega sellel bigkaa poliitilistel vaadetel midagi suurt viga pole, asi on ju ilmselgelt savisaares.
Ta peaks ise ju aru saama, et K ebaedu on põhjustatud just temast.
Seda räägivad juba tema erakonnakaaslased ka, aga keegi ei julge otse välja öelda, et aeg oleks taanduda; keerutavad läbi lillede hoopis.
Kui savisaar taanduks ja tuleks uued valimised, siis ma olen suht kindel, et tulemused oleks teistmoodi.
Sest siis kaoks protestihääled, lasnamägi oleks segaduses ja valimisaktiivsus kindlasti alla 50%
Kapuuts
09/03/2011 06:51

suht õigust räägid...niikaua kui savipäts eesotsas oma sahmerdamisi teeb,niikaua näiteks minujaoks see erakond täielik 0 olgu selle poliitilised vaated millised tahes
Taurus
09/03/2011 09:17

Vargaid on igas erakonnas, aga üldistada ei saa.
Keskerakond on lihtsalt väga suur ja seega tõenäosuse järgi vargaid rohkem.
Viisitamm jah tegi korralikku tööd ning suretas välja kõik suurfestivalid. TNX
Kivimäel hetkel tükk tööd, et rahad parlanksi saada
delic
09/03/2011 11:46

et nagu keskerakond on tegelt selline suurte ideedega maailma parandav erakond, mille eesotsas on kuri diktaator, kellele keegi ei julge vastu hakata, kuna see võib ta lapsed ära süüa. kuna on tegemist suure seltskonnaga, siis paratamatult on ka peale esisitapea mõned tühisemad sitapead.

asi on selles, et see ideoloogia on 95% kõigil sama. mõned jah võivad kiruda, et savisaar on maine all viinud. need kirujad võiksid vabalt mõnda teise erakonda astuda, kui see teguviis ei lähe kokku nende mõttemaailmaga. ja isegi kui savisaar peaks kunagi ära koolema või mingil muul põhjusel ameti maha panema, siis keskerakond jääb väga paljudest häältest ilma.
Infarkt
09/03/2011 15:55

paradoks on, et keskerakond kaotab hääli savisaarega ja savisaareta
kikas
09/03/2011 15:58

pardonks
   Post A Reply
Pages (32): « First ... « 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32]